Parmezaancrackers

Parmezaancrackers

Deze zelfgemaakte Parmezaancrackers zijn ideaal om mee te dippen of heerlijk bij een soepje.


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 125 ml water
  • 45 ml olijfolie
  • 1 tl zout
  • 280 g bloem, plus wat extra
  • 100 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.


  2. Meng het water, de olie en het zout samen in een middelgrote kom. Voeg geleidelijk aan de bloem toe terwijl je met een houten lepel roert tot het een mooi deeg vormt.


  3. Kneed het deeg zo'n 5 tot 8 minuten verder op een met bloem bestoven werkoppervlak tot het glad en elastisch is. Laat het deeg 30 minuten rusten op een warme plaats in een met olie ingevette kom.


  4. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Rol deze met behulp van een deegroller uit tot flinterdunne lapjes op een met bloem bestoven werkoppervlak.


  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit goed in met anti-aanbak spray. Leg de deeglapjes op de bakplaat en strooi er Parmezaanse kaas over. Bak 8-10 minuten of tot de crackers goudbruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.


  6. Lekker met champignonpaté.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven