Pancetta en mosselen in witte wijn

Pancetta en mosselen in witte wijn

Pancetta is gerijpt Italiaans spek, maar je kunt dit recept ook prima maken met gewoon gerookt spek. Serveer met knapperig brood om in de heerlijke saus te soppen.


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 45 ml olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g pancetta of spek, fijn gesneden
  • 250 ml witte wijn
  • 250 ml room
  • Bosje peterselie, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 kg verse mosselen, schoongemaakt
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Warm de olijfolie op in een grote koekenpan. Voeg ui, knoflook en pancetta toe. Roerbak 8 à 10 minuten tot alles lichtjes bruin is.


  2. Voeg de witte wijn en room toe. Laat vijf minuten sudderen op een laag vuurtje. Roer er vervolgens de fijngehakte peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.


  3. Voeg de mosselen toe, dek af met een deksel. Laat 5 à 8 minuten koken tot dat de mosselschelpen allemaal open zijn. Smakelijk.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven