Lamsrack met Yorkshire pudding

Lamsrack met Yorkshire pudding

Is er een lekkerder najaarsrecept dan perfect geroosterd lamsvlees? Geserveerd met klassieke Yorkshire pudding wordt dit ongetwijfeld één van de culinaire hoogtepunten van deze winter!


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 120 g boter, gesmolten
  • Handje vol verse munt, fijngehakt
  • 8 sneetjes brood, verkruimeld in de keukenmachine
  • 600 g lamsrack (met 8 ribstukken)
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 250 ml rode wijn
  • 100 ml olijfolie
  • 4 uien, grof gesnipperd

    Voor de Yorkshire pudding:
  • 285 ml melk
  • 115 g cakemeel
  • 3 eieren
  • Zout
  • 300 ml zonnebloemolie
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.


  2. Meng de knoflook, boter, munt en broodkruim totdat je een stevig, vochtig zandachtig mengsel hebt.


  3. Maak met een scherp mes inkepingen in de kant van het lam waar het vet zit. Bestrooi met zout en zwarte peper. Gebruik je handen om het broodkruimelmengsel stevig op het vlees te drukken.


  4. Giet de wijn samen met de olijfolie en de uien in een braadpan. Leg het lamsvlees hierin met de korst aan de bovenkant. Rooster 35 minuten of langer als u het vlees liever meer doorbakken heeft.


  5. Meng ondertussen de melk, bloem, eieren en zout samen tot een glad beslag voor de pudding. En laat 10 minuten rusten.


  6. Haal het vlees uit de oven en zet de oven op 200°C.


  7. Verdeel de zonnebloemolie over de 12 vormpjes van een muffinbakvorm en zet deze 15 minuten in de oven tot hij zeer heet is geworden.


  8. Schep het beslag in de warme olie en zet voor 30 minuten in de oven tot de puddinkjes goudbruin zijn.


  9. Zet nu het lam terug in de oven om het weer op te warmen. Serveer met Yorkshire pudding en jus. Heerlijk met geroosterde pompoen.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Nog meer ovenschotels!