Lamsbout met verse kruiden uit de oven

Lamsbout met verse kruiden uit de oven

Wil je uitpakken met Kerst? Maak dan dit indrukwekkende hoofdgerecht van lamsbout uit de oven, het ziet er prachtig uit en smaakt bijzonder feestelijk.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 100 g amandelen
  • 6 ansjovisfilets
  • een bosje verse kruiden, fijngehakt (lekker bij lam zijn: rozemarijn, tijm en oregano)
  • 250 g feta
  • 2 sneetjes wit brood, zonder korstjes
  • 80 g boter, gesmolten
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote lamsbout, ontbeend
  • 300 ml rode wijn
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 300 g sperzieboontjes
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.


  2. Doe de amandelen, ansjovisfilets, kruiden, feta, brood, boter en knoflook in een keukenmachine. Maal tot ze goed gemengd en fijn zijn.


  3. Snijd met een scherp mes inkepingen in het lamsvlees. Kruid het vlees met zout en zwarte peper. Schep een dikke laag van het kruidenmengsel boven op het vlees en verdeel gelijkmatig. Rol het vlees strak op en bind het stevig bij elkaar met keukentouw.


  4. Schenk de wijn in een braadslee. Leg het lamsvlees in de braadslee en bestrooi nogmaals met wat zout en zwarte peper. Dek het af met aluminiumfolie en zet in de voorverwarmde oven. Braad het vlees 3 uur.


  5. Controleer elk uur of er nog genoeg vocht in de braadslee zit. Voeg meer wijn toe indien nodig.


  6. Verwijder na 3 uur de aluminiumfolie en voeg de sperziebonen toe. Zet onafgedekt nog eens 30 minuten in de oven tot het vlees en de sperziebonen gaar zijn.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven