Houtblok voor het kerstvuur

Houtblok voor het kerstvuur

Chocoladestronk met kastanjes en kersen


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • Voor de biscuit :
    - 5 eieren
    - 110 g suiker
    - 60 g bloem
    - 60 g amandelpoeder
  • Voor de crème :
    - 2 eidooiers
    - 200 g kastanjepasta
    - 18 cl melk
    - 40 g suiker
    - 2 soeplepels Armagnac
    - 8 g maïszetmeel
    - 40 g boter
  • Voor de vulling :
    - 200 g kastanjepasta
    - 2 soeplepels Armagnac
  • Voor de chantilly :
    - 15 cl room
    - 50 g kastanjepasta
    - 60 g Mascarpone
  • Voor de garnituur :
    - 100 g kersenconfituur
    - 50 g stukjes gekonfijte kastanjes (marrons glacés)
    - 1/2 citroen
    - 50 g suiker
    - 2 soeplepels Armagnac
    - 1 vanillestokje
  • Voor de afwerking :
    - 50 g ongezoete cacaopoeder
    - 100 g pure chocolade
    - 4 gekonfijte kersen
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. De biscuit : verwarm de oven voor op 180°C . Scheid eiwit en eigeel van 4 eieren. Meng 1 volledig ei met de 4 eigelen en de amandelpoeder. Klop de 4 eiwitten stijf met de suiker. Roer het stijfgeklopte eiwit in 2 keer bij het eigeel, roer er voorzichtig de bloem door met een spatel. Spreid het deeg op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de biscuit uit de oven, draai hem om op een vochtige doek en laat afkoelen.


  2. De crème : verwarm de melk met de kastanjepasta. Meng de eigelen met het maïszetmeel en de suiker. Voeg de melk toe onder voortdurend roeren en giet alles in een pan. Laat het geheel onder voortdurend roeren indikken op een zacht vuurtje. Voeg de Armagnac toe en tenslotte de boter.
    Dek de crème rechtstreeks en luchtdicht af met vershoudfolie en zet gedurende 1 uur op een koele plaats.


  3. De vulling : meng de kastanjepasta met 2 soeplepels Armagnac. Doe het mengsel in een spuitzak.


  4. De chantilly : meng de room, de Mascarpone en de kastanjepasta. Zet 2 uur in de ijskast, en klop het geheel op met een klopmixer.


  5. De garnituur : meng de confituur en een paar druppels citroensap. Breng 15 cl water aan de kook met de suiker en de vanillezaadjes. Haal van het vuur en parfumeer de siroop met de Armagnac. Laat afkoelen.


  6. De montage : maak de biscuit los van het papier, besprenkel met de siroop. Bedek de hele oppervlakte met de crème. Spuit de kastanjevulling op de op te rollen rand van de biscuit en smeer daarnaast over de hele lengte van de vulling de confituur. Verdeel daarop de stukjes gekonfijte kastanjes. Rol de stronk op te beginnen an de kant van de vulling. Bewaar koel gedurende minstens 2 uur.


  7. De afwerking : bedek de stronk met de chantilly. Bestrooi royaal met cacaopoeder, werk af met de gekonfijte kersen en fijn chocoladeschaafsel dat u bekomt met behulp van een dunschiller. Bewaar de stronk in de ijskast tot ze wordt opgediend.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...