Het lekkerste gehaktbrood

Het lekkerste gehaktbrood

Maak van grootmoeders klassieker een nieuwe favoriet voor het hele gezin. Zelf gehaktbrood maken is niet moeilijk en snel klaar. Lekker hartig in deze wintermaanden en met veel te combineren.


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 1 kg gemengd gehakt (rund/varken of kalf/varken)
  • 2 sjalotjes
  • 2 eieren
  • 100 g broodkruim, plus een beetje extra
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels pittigemosterd
  • wat boter
  • peper
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een mengkom. Pel de sjalotjes en hak ze zeer fijn. Spoel de tijm en rozemarijn af en trek de blaadjes van de steeltjes Hak ze zo fijn mogelijk.


  2. Verwarm de boter in een braadpan op een laag vuur. Bak hierin de sjalotjes tot ze zacht, maar niet bruin, zijn. Voeg na enkele minuten de gehakte kruiden toe. Bak ze een minuutje mee, neem de sjalot en kruidenmix van het vuur en voeg ze toe aan het gehakt. Voeg ook de eieren, mosterd en broodkruim toe en roer door met een houten lepel, of kneed met je handen. Breng op smaak met wat zwarte peper en zout.


  3. Leg je gehaktmengsel op een snijplank en modelleer het, met natte handen, tot een egaal ovaal brood. Smelt wat boter in de braadpan op een laag vuur. Wanneer de boter goed heet is leg je het gehaktbrood voorzichtig in de pan en bak het bruin. Na drie tot vier minuten kan je het voorzichtig omdraaien om de andere kant te bakken. Zorg wel dat je de boter niet laat verbranden.


  4. Voeg indien nodig nog wat boter toe. Zorg ervoor dat je gehaktbrood een mooie, goudgele korst krijgt aan beide kanten. Neem het gehaktbrood uit de pan, giet de boter weg en leg het in je ovenschaal (niet te groot). Plaats het in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat 40 minuten braden in de oven.


  5. Dien je gehaktbrood op met gestoomde groente zoals bloemkool en broccoli en vergeet natuurlijk niet een potje pittige mosterd op tafel te zetten!


  6. Zin in meer ovengerechten?


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

dinied01

gemeld

Ga ik zeker uit proberen. water loopt ons nu al uit de mond

  • melden
Nog meer ovenschotels!
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279