Gerookte zalmmuffins met roomkaas

Gerookte zalmmuffins met roomkaas

Makkelijk te maken en goed voor te bereiden, wat wil je nog meer tijdens de drukke feestdagen? Deze feestelijke gerookte zalmmuffins met roomkaas zijn de perfecte kerstsnacks.


Ingrediënten (voor 10 personen)

  • 230 g roomkaas met zalmsmaak
  • 125 g roomkaas met kruiden
  • 125 ml room
  • 4 eieren
  • 45 g bloem
  • 100 g gerookte zalm, heel fijn gesneden
  • 4 eetlepels verse peterselie of dille, fijngehakt
  • versgemalen peper
  • 30 ml citroensap
  • fijn geraspte citroenschil
  • houd een beetje roomkaas, peterselie/dille en zalmreepjes apart voor de garnering
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinbakvorm goed in met olie. Strooi wat bloem in de muffinvormpjes en schud de overtollige bloem er uit.


  2. Meng de roomkaas en room. Voeg de eieren toe en meng goed.


  3. Mix de bloem erdoor en vervolgens de zalm, peterselie (of dille), peper, citroensap en -schil en meng het geheel nog eens goed.


  4. Schep het mengsel in de muffinvormpjes (vul elk vormpje voor drie kwart) en bak 20 minuten tot ze gaar zijn.


  5. Laat de muffins tien minuten in de vorm afkoelen en steek vervolgens met een mes voorzichtig rond de vormpjes om ze los te maken. Serveer warm of op kamertemperatuur.


  6. Garneer met een beetje roomkaas, peterselie en zalmreepjes.


  7. Tip: In plaats van gerookte zalm kun je ook een andere gerookte vis gebruiken.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

wampied

wampied

gemeld

Jammer dat er niet bij staat hoeveel calorien en koolhydraten in zitten.Wij hebben een kind met diabetes en moeten alle koolhydraten tellen.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven