Gepocheerde eieren in tomatensaus

Gepocheerde eieren in tomatensaus

Super makkelijk en overheerlijk: gepocheerde eieren in tomatensaus zijn een uitstekend gerecht voor elke gelegenheid!


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 handenvol basilicumblaadjes
  • 10 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • Zout
  • Cayennepeper
  • 12 eieren
  • 100 ml azijn
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Snij de basilicum in reepjes. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering.


  2. Giet kokend water over de tomaten, laat ze schrikken en pel ze. Snij ze daarna in vieren, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.


  3. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Laat ze even bakken in de hete olie, doe de tomaten erbij en laat ongeveer 5 minuten stoven.


  4. Breng op smaak met zout en cayennepeper en voeg de basilicum toe.


  5. Pocheer de eieren.


  6. Verdeel de tomatensaus over de borden, leg de uitgelekte eieren er voorzichtig met een schuimspaan bovenop en garneer met de blaadje basilicum.


  7. Lekker met geroosterd stokbrood!


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279