Gepocheerde eieren in rodewijnsaus

Gepocheerde eieren in rodewijnsaus

Een gerecht om mee te scoren als je vrienden te eten krijgt: wedden dat ze het nog lang over je gepocheerde eieren in rodewijnsaus zullen hebben?


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 300 g knolselder
  • 1 prei
  • 2 el olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 2 - 3 kruidnagels
  • 300 ml droge rode wijn
  • 400 ml groentebouillon
  • 4 eieren
  • 50 ml azijn
  • 4 witte boterhammen
  • Basilicum, om te garneren
  • Zout
  • Peper
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.


  2. Was en schil de wortels en snij ze in schijfjes.


  3. Was en schil de knolselder en snij in blokjes.


  4. Snijd de prei in de lengte door, was en snij in schijfjes.


  5. Verwarm de olie in een pan. Laat de knoflook en groente even bakken in de olie. Voeg het laurierblad en de kruidnagels toe en giet de rode wijn erbij.


  6. Laat ongeveer 10 minuten inkoken op een hoog vuur. Voeg daarna de bouillon toe en kook nog eens 10 minuten.


  7. Pocheer de eieren.


  8. Breng de rodewijnsaus op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Leg op elk bord een gepocheerd ei en voeg peper en zout naar smaak toe.


  9. Garneer met basilicum en serveer met het wit brood.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279