Bloemkool met kaassaus

Bloemkool met kaassaus

Bloemkool is een perfect en gezond bijgerecht. Bereid met deze romige Parmezaanse kaassaus is het een mooie aanvulling op bijna elk hoofdgerecht, en zeker bij een feestelijk diner!


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 2 middelgrote bloemkolen, in roosjes
  • 60 g boter
  • 45 g bloem
  • 500 ml room
  • 100 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Nootmuskaat
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Breng water aan de kook in een ruime pan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook 5 minuten of tot ze gaar zijn (hoe groter de roosjes hoe meer kooktijd).


  2. Smelt de boter in een middelgrote pan op hoog vuur. Voeg de bloem toe en klop met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg al roerende de room toe en blijf mengen tot je een gladde saus krijgt. Wanneer de saus met de helft is ingedikt laat je hem even koken. Blijf wel roeren zodat het niet aanbrandt. Haal van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer tot een gladde massa en breng op smaak met zout en zwarte peper.


  3. Doe de bloemkoolroosjes in een mooie schaal. Giet de saus er over en bestrooi met nootmuskaat. Serveer warm.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven