Asperges met tomatensalade en gepocheerde eieren

Asperges met tomatensalade en gepocheerde eieren

Deze lente is Lekker in het Leven dol op gepocheerde eieren; we geven je dan ook graag de origineelste recepten. Vandaag: asperges, tomaten en gepocheerde eieren. Perfect als voorgerecht of licht hoofdgerecht.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 800 g groene asperges
  • 200 g rode cherrytomaten
  • 200 g gele cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 50 ml witte balsamicoazijn
  • 1 snufje suiker
  • Zout
  • Peper, vers gemalen
  • 8 eieren
  • 50 ml azijn
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Was de asperges. Schil het onderste derde deel bij dikke asperges en verwijder anders alleen het houtige uiteinde.


  2. Kook de asperges ongeveer 10 minuten in water met wat zout, tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat ze schrikken in koud water.


  3. Was de gele en rode cherrytomaten en snijd ze in plakjes.


  4. Hak de rode ui fijn en maak er met de olie, balsamicoazijn en suiker een dressing van. Breng op smaak met zout en peper.


  5. Giet de dressing over de tomaten.


  6. Pocheer de eieren.


  7. Leg de asperges op de borden, voeg de tomaten toe en leg daarop twee gepocheerde eitjes. Breng op smaak met zout en peper.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

blondine

gemeld

Bedankt voor dit heerlijke recept.gahet morgen eten.

  • melden

blondine

gemeld

Bedankt voor dit heerlijke recept.gahet morgen eten.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279