Amuse met gerookte makreel

Amuse met gerookte makreel

Met de verfijnde smaak van gerookte makreel creëer je deze prachtige amuse: toast met makreelspread. De spread kan je in de koelkast ongeveer vijf dagen bewaren. Als je niet van gerookte makreel houdt, kan je ook andere vette vis gebruiken, zoals bijvoorbeeld zalm, forel of tonijn.


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 400 g gerookte makreel
  • 250 g roomkaas
  • 6 lente-uitjes, fijngesneden
  • 80 ml mayonaise
  • 80 ml melk
  • 80 ml melk
  • 1 stokbrood in dikke sneetjes
  • Verse dille om te garneren
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Gebruik twee vorken om de makreel te fileren, verwijder zorgvuldig het vel en alle graatjes.


  2. Meng de makreel met de roomkaas, fijngesneden lente-uitjes, mayonaise, melk, zout en versgemalen zwarte peper tot een zachte spread.


  3. Doe de spread in een kom, dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten afkoelen en opstijven in de koelkast.


  4. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en rooster ze in een voorverwarmde oven, draai ze om als ze goudbruin zijn.


  5. Laat de toastjes afkoelen, smeer vervolgens op elk sneetje wat makreelspread en leg ze op een mooie schaal.


  6. Garneer met een takje dille en serveer deze amuse samen met een glas koude, witte wijn.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven