Aardappeltjes in eendenvet

Aardappeltjes in eendenvet

Deze aardappeltjes in eendenvet zijn subliem: het ideale en makkelijk te maken bijgerecht.


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 2 kilo aardappelen, geschild
  • 550 g eendenvet
  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C.


  2. Breng water aan de kook en laat de aardappelen 8 minuten koken. Laat ze uitlekken en afkoelen. Gebruik een vork om rond de buitenkant van de aardappeltjes te schrapen, zodat een grove structuur ontstaat. Of doe de aardappelen nog even terug in de pan, deksel erop en eventjes schudden om die grove structuur te krijgen waarmee ze straks goudgeel en knapperig worden.


  3. Doe het eendenvet samen met de tijm en knoflook in een grote braadslee. Zet 20 minuten in de oven.


  4. Haal de braadslee uit de oven en leg de aardappelen voorzichtig in het warme vet. Zet terug in de oven en laat ze 20 tot 25 minuten garen tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om zodat ze rondom mooi goudbruin worden.


  5. Laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en zwarte peper. Serveer warm.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven