Recept voor rundsaté met pindasaus
We maken een culinaire reis naar Indonesië met dit recept voor rundsaté met pindasaus! Een eenvoudig, maar smakelijk gerecht, dat heel populair is in de straten van Indonesië en dat ook jouw gezin op prijs zal stellen. Willen je smaakpapillen nog verder reizen? Ontdek dan ook onze 3 recepten met kerrie en niet te vergeten ons verrukkelijke recept voor Marokkaanse kip.
Ingrediënten voor rundsaté met pindasaus
Om dit recept voor rundsaté met pindasaus voor 4 personen te bereiden, moet je in twee fases te werk gaan. Eerst maak je de marinade, daarna de saus. Deze ingrediënten heb je nodig:
- 650 g lendenstuk, in stukjes van ongeveer 1,5 cm gesneden
Voor de marinade:
- 85 ml sojasaus
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepel sesamolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 uit, fijngehakt
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel limoensap
- pikante saus, naar eigen keuze
Voor de saus:
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje pindakaas
- 1/2 kopje pure kokosmelk
- 2 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- het sap van 1 limoen
- 1 eetlepel koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel pinda's, fijngehakt
Recept rundsaté met pindasaus
Begin met de marinade. Meng alle ingrediënten uit het lijstje: goed vermengd zullen alle smaken harmonieus tot hun recht komen. Wees niet bang voor vlekken in de keuken: mocht je toch wat van de marinade morsen, gebruik dan een efficiënt wasmiddel! Zodra de marinade klaar is roer je het vlees er goed doorheen.
Voor de saus klop je alle sausingrediënten bij elkaar in een kom. Blijf doorkloppen tot je een smeuïg resultaat krijgt. Bestrooi de saus met wat koriander en pinda's.
Spies de stukken vlees. Gril de spiesen op een hoog vuur, ongeveer 1 tot 3 minuten aan elke kant.
Serveer op een bed van juliennegroente, zoals wortel of selderij: die smaken perfect bij deze saus.
PS: dit recept is ook hemels met kip of gamba's!
En jij, welk type spiesen eet jij het liefst?