Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Recept voor goi cuon of Vietnamese lenterol

recept-voor-goi-cuon-of-vietnamese-lenterol
0
Vietnamese lenterollen maken is supermakkelijk! Met dit recept maak je in een handomdraai je eigen goi cuon.

Heerlijke Vietnamese lenterollen maken, dat is absoluut niet moeilijk! Het is een schitterend gerecht om eens weg te dromen met een exotische smaak. En waarom zou je jezelf de combinatie van een zowel gezond als lekker ontzeggen? Profiteer ervan nog meer verre oorden aan je tafel uit te nodigen met onze 3 curryrecepten en ons heerlijk recept voor rundsaté.

Ingrediënten voor een Vietnamese lenterol

De goi cuon is een traditioneel Vietnamees gerecht dat bij ons beter bekend is als lenterol of loempia. De Vietnamese keuken bevat veel verse en onverwerkte ingrediënten, en dit gerecht is geen uitzondering. Daarom heeft deze keuken de reputatie van een van de gezondste wereldkeukens. De gerechten zijn in het algemeen niet vet, glutenvrij en rijk aan vitaminen en mineralen. Bovendien bevatten kruiden met versterkende en goed verteerbare kruiden, zoals koriander en munt.

En nu naar de kern van de zaak! Voor dit recept van Vietnamese lenterollen voor 8 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 pak rijstnoedels
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes Thaise basilicum
  • 1 wortel, geschild en geraspt
  • 1/2 komkommer in kleine repen gesneden
  • 1 kropsla, voor de helft geraspt
  • een handjevol zoute pinda’s, fijngehakt
  • 8 rijstvellen

Voor de pindasaus

  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel Thaise vissaus (de fameuze Nuoc-mâm)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Een klein beetje chilipeper, fijngehakt

Recept voor Vietnamese lenterollen

Leg de rijstnoedels in een grote kom en giet er kokend water overheen. Voeg er genereus zout aan toe en laat ongeveer 4 minuten rusten. Spoel af met koud water en doe in een vergiet.

Snijd de overige ingrediënten en doe ze in een kom. Snijd alles in vrij kleine stukjes, dan zijn ze makkelijker in je lenterollen te persen. Als je bang bent voor de staat waarin je keuken na deze operatie zal verkeren, geen paniek, je enige wat je nodig hebt is een goed schoonmaakproduct voor de keuken. Zet de ingrediënten voor de lenterollen in de koelkast en begin aan de saus: meng alle ingrediënten tot de suiker goed met alles vermengd is. Zet de saus daarna ook in de koelkast.

Zodra je klaar bent voor het serveren, vul je de helft van een kom met koud water. Dompel een rijstvel onder in het water tot het buigzaam is, maar niet helemaal zacht. Vul elk vel met de garnituur. Om het vel dicht te rollen, plooi je het onderste gedeelte over de garnituur, daarna plooi je de linker- en rechterkant naar binnen en vervolgens rol je verder dicht terwijl je alles stevig aandrukt. Rol je lenterollen daarna in een blad sla en houd ze koel.

Maak een voor een je lenterollen en schik ze op een mooie schaal, eventueel op een bed van grote bladen kropsla.

En jij, wat is jouw favoriete Vietnamese gerecht?

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: