Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Recept voor een originele gemengde salade

recept-voor-een-originele-gemengde-salade
0
Wil je een nieuwe variant op de eeuwige salade? Dit is een recept voor een originele gemengde salade op basis van bulgur.

Na de feestdagen en ontelbare maaltijden met de familie, wil je het eindelijk wat rustiger aan doen met eten! Dan ben je geneigd de ene na de andere salade te verorberen om af te vallen bij je heupen en bij alle andere lichaamsdelen waar je bent aangekomen. Alleen krijg je dan ook snel zin in een iets originelere caloriearme salade om wat afwisseling te brengen in wat je eet! Dat komt goed uit, want dit recept voor een gemengde salade op basis van bulgur is juist heel geschikt voor een dieet en smaakt bovendien heerlijk.

Ingrediënten voor deze originele gemengde salade

  • 700 g groenten om te roosteren (paprika's, courgette, wortel en ui)
  • 30 ml olijfolie
  • 50 g pesto van gedroogde tomaten
  • 155 g bulgur
  • 500 ml warme groentebouillon
  • 115 g diverse kruiden, fijngehakt (munt, basilicum, peterselie, koriander...)
  • 100 g cashewnoten
  • 10 g waterkers, als versiering (facultatief)

Voor de saus bij je gemengde salade:

  • 100 g geitenkaas
  • 250 ml room
  • 1 eetlepel boerenmosterd

Recept voor een originele gemengde salade

1. Om te beginnen met dit recept voor een originele gemengde salade verwarm je de oven voor op 200 °C en leg je een vel bakpapier op een bakplaat.

2. Voor de salade snijd je de groente in kleine stukjes en leg je ze op de bakplaat. Besprenkel met olie en strooi er een weinig zout en peper overheen. Laat gedurende 30-40 minuten roosteren tot de groenten zacht zijn. Haal ze uit de oven en vermeng ze met de pesto.

3. Voor het vervolg van dit recept van een originele gemengde salade doe je de bulgur en de bouillon in een pannetje dat je op een matig vuur zet. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen, of tot al het vocht is opgenomen. Laat enkele minuten afkoelen en doe er de fijngehakte kruiden bij.

4. Voor de saus bij je gemengde salade (en voor de originele toets!) doe je alle kruiden in een keukenmachine en mix je tot je een homogeen mengsel krijgt. Breng naar wens op smaak. Zorg ervoor dat je een schort draagt, want een vlek is fataal tenzij je een goed wasmiddel hebt!

5. Voor de afwerking van je salade giet je de bulgur in een slakom, voeg je er de warme groenten aan toe en verkruimel je er een paar cashewnoten overheen. Als je dit recept voor een gemengde salade nog origineler wilt maken, kun je er nog wat waterkers bijdoen als garnituur en de saus apart serveren. Nu hoef je alleen de keuken nog schoon te maken met een efficiënt schoonmaakmiddel en ieders bord te vullen! Smakelijk eten!

En jij, heb jij een favoriet recept voor een gemengde salade?

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: