Popcorn 5 keer anders

Thuis
27/04/2021
Ontdek wat je allemaal met maïskorrels kunt doen en probeer deze 5 recepten uit voor verrassende, heerlijke popcorn!

Popcorn natuur

Popcorn maken is kinderspel! Voor de volgende recepten gebruik je een zakje popcorn dat in de magnetron kan of koop je losse pofmaïskorrels. Kies je voor de tweede optie, doe de korrels dan in een zakje bruin papier, vouw de bovenrand twee keer dicht om het goed te sluiten. Zet het zakje popcorn 2 tot 3 minuten in de magnetron, op de hoogste stand ingesteld, tot je nog maar een of twee plofjes per seconde hoort. De hoeveelheden kunnen variëren, maar 1/4 kopje maïskorrels levert ongeveer 10 kopjes popcorn op. Bestrooi de popcorn met suiker of zout en hop, het is klaar! Nu kun je hem rustig oppeuzelen terwijl je naar een film kijkt met je familie!

Chocoladepopcorn

Leg in een schaal het equivalent van 5 kopjes gepofte popcorn. Strooi vervolgens tussen 1 en 2 kopjes chocoladechips in een kommetje. Zet het kommetje 30 seconden in de magnetron, roer even om en herhaal tot alle chocolade helemaal gesmolten is. Als er chocoladespetters je magnetron vuil hebben gemaakt, geen paniek! Die kun je makkelijk schoonmaken met Mr. Proper Ultra Power Allesreiniger Spray. Zodra de chocolade gesmolten is, giet je hem uit over de popcorn en strooi je er een klein beetje zout overheen. Lust je liever krokante chocoladepopcorn, zet de schaal dan enkele minuten in de ijskast. En nu ... smullen maar!

Pikante popcorn

Voor dit originele popcornrecept meng je 10 kopjes popcorn met wat gesmolten boter, 1 theelepel chilipoeder en 2 theelepel geraspte schil van limoen. En dat is alles!

Popcorn met kaneel

Vet een grote schaal in en vul hem met 20 kopjes popcorn. Laat in een kookpan 4 eetlepels boter op een zacht vuurtje smelten. Voeg er 1/2 kopje suiker, 2 eetlepels water, 2 theelepels kaneel en 1/2 theelepel zout aan toe. Meng door elkaar tot de suiker opgelost is. Laat dit mengsel wat afkoelen tot het lauw is en giet het over de popcorn uit. Laat 20 minuten in een op 120°C voorverwarmde oven bakken, terwijl je alles na 10 minuten goed door elkaar roert.

Popcorn met Provençaalse kruiden en kaas

Voor deze originele popcorn met kaas zet je 10 kopjes popcorn natuur in een 90°C warme oven. In een kookpan laat je 2 tot 4 eetlepels boter smelten. Voeg er 1 theelepel Provençaalse kruiden, 1/2 theelepel knoflook in poeder, 1/4 kopje Parmezaanse kaas en een snuifje peper en zout aan toe. Vermeng met de warme popcorn. Je kookpan is achteraf weer snel helemaal schoon met een paar druppels Dreft.

Popcorn met pindakaas

Verdeel 10 kopjes popcorn over een plaat. Laat in een klein kookpannetje 1/2 kopje honig en 1/3 kopje suiker op een matig vuur opwarmen. Vermeng tot de suiker helemaal opgelost is. Haal het pannetje van het vuur en voeg er 1/2 kopje pindakaas aan toe, die je door het mengsel roert tot hij helemaal gesmolten is. Voeg er 1/2 theelepel vanille-extract aan toe. Giet uit over de popcorn en laat afkoelen voordat je er begint van te smullen.

En jij, welke smaak vind jij het best bij popcorn passen?