Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

<p dir="ltr" id="docs-internal-guid-979d7adb-7fff-8d65-49ae-21e166f61ef6" style="margin-top: 0pt; margin-bottom: 0pt;">Cupcakes met lemon curd en meringue</p>

Cupcakes met lemon curd en meringue

0
Ontdek ons recept voor heerlijke cupcakes met lemon curd waar jullie nog uren van kunnen nagenieten. En de afwas achteraf? Die doet Dreft!

Lekkere gebakjes op tafel toveren is een leuke bezigheid voor je kids. Deze cupcakes zijn supersimpel om te maken en de ingrediënten heb je zeker in huis. Zo hou je je budget in de gaten én ga je voedselverspilling tegen: dubbele winst!

Voor de cupcakes:

  • 140 g bloem
  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • Het sap en de fijngeraspte schil van 1 citroen

Voor de lemon curd:

  • Het sap en de fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 50 g boter
  • 70 g griessuiker

Voor de Zwitserse meringue:

  • 2 eiwitten
  • 120 g suiker

1. De lemon curd: laat de boter smelten in bain-marie, voeg dan de suiker toe, het sap en de zeste van de citroen en de eieren. Klop op een zacht vuurtje tot een dikke massa. Bewaar in de ijskast.

2. De cupcakes: warm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Meng de boter en de suiker met een klopper. Voeg de eieren toe, daarna de gezeefde bloem samen met het bakpoeder en bicarbonaat. Ten slotte de melk, het sap en de geraspte schil van de citroen en klop tot een homogene massa. Giet in een muffinbakblik met papieren vormpjes. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen. Maak voorzichtig een holte in midden van de cakejes. Vul met de lemon curd.

3. De Zwitserse meringue: doe de eiwitten en de suiker in een metalen mengkom en zet die boven een pan sudderend water voor een bereiding au bain-marie. Klop tot de bereiding warm is. De meringue moet heel wit zijn en blinken. Haal de mengkom van het vuur en blijf kloppen tot de meringue helemaal is afgekoeld. Vul er een spuitzak met ronde spuitmond mee en versier de cupcakes. Kleur met een crème-brûléebrander.

Maar hoe krijg je je keuken na dit bakavontuur weer blinkend schoon?

Dankzij de sterke reinigingskracht van Dreft wordt de afwas na het bakken een fluitje van een cent! Voedselresten verdwijnen eenvoudig, waardoor je vaat weer schitterend schoon wordt.

Of je nu kiest voor Dreft Vloeibaar Afwasmiddel, het nr. 1 afwasmiddel van Nederland*, of voor de krachtige reiniging van Dreft Platinum Plus vaatwastabletten, Drefts nr. 1 tegen hardnekkige voedselresten: je kan altijd rekenen op Dreft. Want een uitstekende reiniging zorgt voor een uitstekende hygiëne voor jou en je gezin!

En jij, hoe hou jij je keuken schoon?

 

*Meest verkochte afwasmiddelmerk in Nederland – Bron Nielsen Mei 2019 – Mei 2020

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies