Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Makkelijk recept voor een vegetarische couscous

Makkelijk recept voor een vegetarische couscous

0
Zin in een lekkere couscous… maar je eet geen vlees? Ontdek dan dit vegetarische couscousrecept, snel en makkelijk te bereiden.

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die geen vlees meer eten, uit overtuiging of omdat ze het niet lekker vinden. Zonder daarom volledig veganist te worden, is het eten van minder vlees ongetwijfeld beter voor het organisme (het verteren van vlees vergt veel van het spijsverteringsstelsel), en voor de planeet! Als je eerst wilt nagaan of het bij je past voor je volledig afziet van vleesgerechten, kun je eerst een paar recepten proberen. Je zult zien dat de vegetarische keuken niet is beperkt tot broccoli met champignons: de vegetarische keuken is heerlijk en uitgebreid! Er zijn tegenwoordig een heleboel recepten te vinden, zoals een gemengde salade of deze vegetarische couscous die makkelijk te bereiden is en overheerlijk.

Ingrediënten voor een vegetarische couscous

Voor dit recept voor een snel klaar te maken vegetarische couscous zijn zelfs niet veel ingrediënten nodig. Het is vooral een goedkoop gerecht voor een gezellige familiemaaltijd:

  • 150 g couscous
  • 16 dl kokend water of groentebouillon
  • 1 kleine ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel gemalen komijnzaad
  • 50 g ongezouten gedopte pistachenoten, geroosterd en grof gehakt
  • 3 fijngesneden lente-uitjes
  • 1 verse groene chilipeper, versnipperd
  • 30 g rucola, fijngehakt
  • 20 g peterselie
  • 20 g koriander
  • 2 eetlepels gehakte dragon
  • 2 eetlepels dille
  • 2 eetlepels versnipperde munt
  • 1 dl olijfolie
  • feta (facultatief)

Makkelijk recept voor een vegetarische couscous

Voor dit recept van vegetarische couscous moet je de couscous eerst in een grote kom doen en overgieten met het kokend hete water of de bouillon. Dek de couscous gedurende 10 minuten af met plastic folie.

Laat de ui ondertussen in een beetje olie in een koekenpan zacht bakken tot hij mooi goudkleurig is. Voeg het zout en de komijn toe en laat afkoelen.

Voor het vervolg van dit makkelijke recept voor vegetarische couscous meng je de peterselie, koriander, dragon, dille, munt en olijfolie in een mixer tot een smeuïg mengsel. Giet dit mengsel over de couscous en roer met een vork om de korrels luchtiger te maken. Mocht je wat van het mengsel op een handdoek of je schort hebben gemorst, zullen de vlekken er snel uit gaan met je favoriete wasmiddel. Voeg er vervolgens de gebakken ui, de pistachenoten, de lente-uitjes, groene chilipeper en rucola aan toe. Roer de vegetarische couscous voorzichtig om en serveer op kamertemperatuur. Om dit gerecht op smaak te brengen, kun je er eventueel nog blokjes verse feta aan toevoegen, die heerlijk smaakt bij de verse kruiden!

En wat zijn jouw favoriete vegetarische gerechten?

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: