Maak je tuin klaar voor een superbarbecue!

Thuis
2/10/2018
Het eten is belangrijk bij een BBQ, maar als je je buitenruimte een beetje aankleedt, maak je er meteen iets bijzonders van. 6 toptips voor een onvergetelijk buitenfeestje.

- Vul een grote, kleurige schaal met ijsblokjes: de ideale plek om drankjes in te koelen. Dankzij deze selfservice hoef je niet de hele tijd naar de koelkast te lopen.

- Maak een kookeiland in de tuin. Hierdoor verminder je de voorbereidingsstress en verhoog je de gezelligheid. Terwijl de gasten met een aperitiefje in de stemming komen, laat je hen allemaal plaatsnemen rond een gezellige tafel met hapjes, maar ook met groenten die nog gesneden moeten worden. Heel wat mensen zijn blij iets om handen te hebben.

- Laat de mannen bij het vuur. BBQ en mannelijkheid, het is nog altijd een topcombi. Ondertussen ben je off the hook en geef je hen het gevoel dat ze iets belangrijks aan het doen zijn (wat ook zo is).

- Maak een schaduwplek door een touw tussen de bomen te spannen en daar een vrolijk zeil aan vast te knopen. Heb je geen bomen, dan doen oude tentpalen of balken ook prima dienst als je ze in de grond verankert.

- Zorg voor een leuk achtergrondmuziekje. Wat Latino of een zwoele Franse stem brengt je gasten meteen in de juiste stemming. Later kun je overschakelen naar de tragere ritmes van blues of klassieke muziek of net extra opzwepende, vrolijke muziek.

- Geen mooie tuinmeubelen? Met een likje verf heb je zo een gloednieuw tuinstel. Ontbreekt het je aan tijd of zin, dan gooi je er wat leuke plaids overheen en decoreer je met een stapel kussens.

-Zet op tafel kommetjes klaar om afval en beentjes in te doen. En voorzie schone borden per gerecht. Eten van een schoon bord ziet er veel smakelijker uit.

- Investeer in sfeervolle verlichting voor als het donker wordt. Zet kaarsen op de tafels, duw een paar fakkels in het gras en hang kleurrijke lampenslingers in de bomen om het tot in de late uurtjes gezellig te maken.

- Leg een stapel plaids klaar om je gasten warm te houden bij het vallen van de avond...