INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
1. klontje boter
2. 6,5 eetlepels olijfolie
3. 750 g rundergebraad (op kamertemperatuur)
4. 1 bos bladpeterselie (de blaadjes fijngesneden maar de steeltjes bewaard)
5. een takje verse tijm
6. een takje verse rozemarijn
7. zout en peper
8. broodkruim van 4 sneetjes oud brood (zonder de korst)
9. 75 g fijn gehakte walnoten
10. 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
11. ei (alleen het eiwit, niet de dooier)
VOORBEREIDING
1. Verwarm de boter met twee en een halve eetlepel olijfolie in een braadpan. Laat het vlees hierin aan alle kanten bruin worden.
2. Hak de kruiden grof en doe ze in een vijzel. Voeg anderhalve theelepel zout en peper toe, het broodkruim, de walnoten, knoflook, peterselie, tijm, rozemarijn en twee eetlepels olijfolie.
3. Maal de ingrediënten in de vijzel tot een ruwe pasta.
4. Klop het eiwit op in een kom tot het stijf is.
5. Voeg hierbij voorzichtig de kruidenpasta.
6. Bedek het vlees aan alle kanten met de kruidenpasta, behalve aan de onderzijde.
7. Wanneer je de kruidenkorst op het vlees hebt gesmeerd plaats je het terug in de braadpan en laat je het 25 minuten (als je van medium houdt) of 30 minuten (als je hem liever meer doorbakken hebt) in de voorverwarmde oven op 180 °C. Haal de rosbief uit de oven, bedek met zilverfolie en laat nog ongeveer tien minuten rusten om ervoor te zorgen dat het vlees zacht en sappig is. Snijd vervolgens in dikke plakken en serveer met een frisse salade.