Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Het kerstdiner van tevoren klaarmaken

DesktopImage
0
Wil je indruk maken op je gasten, maar je de avond voor Kerstmis geen urenlang uitsloven in de keuken? Dit zijn ideeën voor recepten die je vooraf klaar kunt maken.

Je hebt zin om je gasten voor het feestmaal met grandioze gerechten te verrassen, maar geen zin om de avond voor Kerstmis urenlang in de keuken te staan om het allemaal voor te bereiden? Dan komen deze ideeën voor een kerstdiner dat je vooraf klaar kunt maken goed van pas.

Aperitiefhapjes voor kerstnacht

Op het menu: aperitiefhapjes voor het kerstdiner om vooraf met de kinderen klaar te maken. Makkelijk en praktisch!

  • Garnalencocktail met cocktailsaus
  • Blinis met een crème van gerookte zalm en dille
  • Spiesjes met rozijnen en kaas
  • Toastjes met kruidkoek, ganzenlever en gekonfijte ui

Om indruk te maken hoef je geen fortuinen uit te geven en aan ideeën voor een betaalbare kerst ontbreekt het niet!

Een makkelijk klaar te maken voorgerecht

Op het menu: soepje van gegrilde pompoen met champignons, die je een paar dagen voor kerstavond kunt klaarmaken en in de vriezer bewaren.

  1. Meng 1 kg pompoen of butternut met een in stukjes gesneden ui, twee grote champignons en een teentje knoflook. Voeg er een beetje olijfolie aan toe en laat ongeveer 30 minuten in de oven grillen.
  2. Giet alles beetje bij beetje over in een pan en mix met de blender tot je een smeuïg mengsel krijgt. Laat op een zacht vuurtje pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bewaar in de ijskast of de vriezer.

Op kerstdag hoef je deze romige pompoensoep alleen nog maar te ontdooien en te serveren in leuke kommetjes.

Een originele saus

Op het menu: een heerlijke saus van veenbessen die je vooraf bereidt en als saus bij het hoofdgerecht van je kerstdiner serveert.

Zet een paar kommetjes met deze saus op tafel voor een originele, feestelijke toets bij de traditionele kalkoen! Het pluspunt van deze saus is dat hij in de ijskast lang vers blijft (als je hem in een hermetisch afgesloten kommetje bewaart). Ideaal als je het kerstdiner vooraf wilt klaarmaken om gezellig van het feest te genieten, samen met je gasten!

  1. Giet in een pannetje 750 g ingevroren veenbessen en voeg er 1 ½ kop suiker aan toe, de geraspte schil van een sinaasappel, wat kaneel en gember.
  2. Breng op een matig tot sterk vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
  3. Van het vuur halen, omroeren en in de ijskast bewaren.

Het ontbijt op kerstdag

Op het menu: een ontbijtbuffet is de ideale oplossing als je gasten hebt!

Een ontbijtmaaltijd voorbereiden, dat doe je zo:

  1. Bak enkele sneetjes ontbijtspek in een grote pan tot ze lekker krokant zijn.
  2. Meng in een slakom 8 eieren met 2 ½ koppen melk, een snuifje zout en peper. Je kunt er ook nog wat kaas aan toevoegen. Bak op een laag vuurtje terwijl je het mengsel continu omroert.
  3. Leg enkele sneetjes volkorenbrood of baguette in een mandje, leg er een schone theedoek overheen en zet naast de toaster.

Laat de roereieren met ontbijtspek op een heel zacht vuurtje staan, zodat alles warm blijft. Zet vruchtensap, jampotjes, een botervlootje en smeerpasta voor de kinderen op tafel. Nu kan iedereen toetasten!

Om de keuken in één twee drie schoon te maken houd je altijd wat Mr. Proper binnen handbereik!

En jij, welke recepten heb jij bedacht om het eten voor kerstavond van tevoren klaar te maken?

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: