Glutenvrije koekjes

Thuis
5/10/2018
Een leuke verrassing voor je gezin en gasten met Kerstmis zijn deze heerlijke, glutenvrije zandkoekjes. Alle vingers zullen naar de koekjestrommel grijpen!

Zandkoekjes zijn helemaal perfect bij koffie of thee, onmisbaar op de eindejaarsdagen! Probeer dit recept voor heerlijke glutenvrije zandkoekjes die bij de hele familie in de smaak zullen vallen.

Ingrediënten voor glutenvrije koekjes (voor 6 personen)

  1. 500 g zachte boter
  2. 315 g poedersuiker (en wat extra voor de versiering)
  3. 315 g glutenvrije bloem
  4. 315 g maïsmeel
  5. Een beetje kristalsuiker om op de zandkoekjes te strooien

Recept glutenvrije zandkoekjes

  1. Klop de boter met de poedersuiker samen tot een homogeen mengsel.
  2. Zeef de glutenvrije bloem en het maïsmeel en voeg het toe aan het mengsel van boter en suiker. Goed omroeren en een beetje kneden tot je een slap deeg krijgt. Span wat plastic folie over het mengsel en laat ongeveer 15 minuten in de ijskast rusten.
  3. Verarm de oven voor op 160°C. Haal de bereiding uit de ijskast en kneed het deeg een beetje om het soepeler te maken. Doe het deeg in een bakvorm voor koekjes van 20 x 30 cm. Prik met een vork over de hele oppervlakte van het deeg.
  4. Zet 30 minuten in de oven, zet de oven daarna wat lager op 140°C en laat het deeg nog 45 minuten (of tot het mooi goudbruin is) bakken.
  5. Haal uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Snijd uit het deeg vierkante of rechthoekige koekjes en bestrooi ze met poedersuiker. Laat op een rooster afkoelen. Zodra de koekjes droog zijn kun je ze met kristalsuiker bestrooien.

Nu hoef je alleen de afwas nog te doen met je allerbeste afwasmiddel. Je heerlijke glutenvrije zandkoekjes kun je op een mooie schaal schikken en op kerstdag of oudejaar serveren!

En jij, wat zijn jouw lievelingsrecepten voor zandkoekjes voor Kerstmis?