Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Gezonde macaroni met kaas

DesktopImage
0
Macaroni met kaassaus. Het ultieme comfort food, maar wat een caloriebom! Dit recept biedt je alle smaak van de klassieke versie maar vervangt de zware kaassaus door eentje op basis van pompoen, magere melk en Griekse yoghurt. Een gerecht met de perfecte goudgele kleur en het kleverige gevoel van de traditionele saus, maar dan 350 calorieën minder per portie.

INGREDIËNTEN (voor vier personen)
1. 1 flespompoen, in blokjes gesneden
2. 500 g macaroni
3. 500 ml melk
4. 1 teentje look
5. 1 sjalot, fijn gehakt
6. 1 laurierblad
7. 200 ml Griekse yoghurt
8. 100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
9. 100 g Gruyère
10. 100 g Parmigiano Reggiano
11. 100 g Pecorino Romano

VOORBEREIDING
1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet af. Terwijl de pasta kookt, snijd je de pompoen, knoflook en sjalot fijn.


2. Doe de melk, pompoen, knoflook, sjalot en laurierblad samen in een steelpan. Breng aan de kook en laat dan ongeveer 15 minuten langzaam sudderen of tot de pompoen gaar is.  



3. Haal het laurierblad uit de pan en prak de pompoen in het melkmengsel fijn (of blend lichtjes met een staafmixer). Voeg de Griekse yoghurt en de verschillende kazen toe terwijl de saus nog heet is.  
4. Meng de gekookte pasta door de saus, lepel in een ovenschaal en zet enkele minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C totdat er een krokant, goudgeel korstje is ontstaan.


5. Deze pompoenmacaroni is lekker én supergezond. We beloven je dat kids en volwassenen hiervan zullen smullen!


6. Zin in meer ovengerechten?

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: