Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Geroosterde broccoli met champignons

Geroosterde broccoli met champignons

0
Zin in een recept met broccoli en champignons dat eens anders dan anders is? Van deze schotel zal het water je in de mond lopen!

Tijdens de feestdagen heeft iedereen de neiging om iets te veel te eten. Toch is dit meer dan ooit het moment om voor jezelf te zorgen. Begin daarom het nieuwe jaar met het reinigen van je lichaam door een gezonde detox. Probeer dit recept met broccoli en geroosterde champignons: broccoli wordt beschouwd als een superfood. Het is rijk aan vitamine A en D en bevat veel vezels. Door broccoli te roosteren bespaar je tijd zonder dat er veel voedingsstoffen verloren gaan en het geeft bovendien een lekkere, gekaramelliseerde smaak. Voeg voedzame paddenstoelen toe en je hebt een supergezond vegetarisch gerecht. Dit recept kun je combineren met de zalm gebakken in de magnetron. Of je kunt bij dit gerecht een huisgemaakt detox soepje maken voor een supergezond vegetarisch detox menu!

Ingrediënten voor het recept van broccoli met champignons

Dit recept van broccoli met champignons is voor 4 personen. Het is helemaal niet moeilijk te maken, je hoeft alleen maar een paar ingrediënten in huis te halen die makkelijk in de winkel te vinden zijn:

  • 450 g gewassen en in roosjes gesneden broccoli
  • 225 g schoongemaakte en gehalveerde kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Balsamicoazijn of citroensap (optioneel)

Recept geroosterde broccoli met champignons

Voor dit recept met broccoli en champignons verwarm je de oven voor op 200 °C.

Snijd de broccoli in roosjes en de steel in 1 cm dikke schijven.

Leg de groenten op een vel bakpapier op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en een snufje zout en peper. Als je met de olijfolie vlekken op je kleren maakt, doe die dan snel in de was.

Rooster de groenten 15 tot 18 minuten in de oven tot ze gaar zijn, maar nog wel knapperig.

Om dit recept met broccoli en champignons af te werken, sprenkel je er een scheut balsamicoazijn of citroensap overheen voor nog meer smaak. Mocht je wat olie op de vloer hebben gemorst... dan krijg je hem snel schoon met Mr. Proper!

Hoe eet jij je broccoli het liefst? Laat het ons weten!

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: