Fruitspiesjes bij de barbecue

Thuis
8/08/2019
Zin in een origineel dessert om je barbecue in schoonheid te eindigen? Ontdek dan dit lekker lichte recept voor fruitspiesjes.

Zin in het verrassen van je gasten met een origineel, fris en licht verteerbaar dessert? Ontdek dan nu deze fruitspiesjes voor de barbecue, het ideale recept om je zomerse etentjes met een zoete noot af te sluiten.

Ingrediënten voor fruitspiesjes bij de barbecue

Het enige wat je nodig hebt om dit lekkere en bovendien gezonde recept voor fruitspiesen op de barbecue te maken zijn spiesjes en fruit: aardbei, kiwi, meloen, perzik, bananen, vijgen, ananas… Aan jou de keuze! Je hoeft niet meer te doen dan stukjes fruit op de spiesen te prikken. Vraag hulp aan de kinderen en verzin combinaties met al het diverse fruit dat je in huis hebt gehaald, zo kan iedereen iets naar zijn smaak samenstellen! Dit zijn enkele ideetjes:

  • Spiesjes met aardbei, ananas en gele perzik
  • Exotische spiesjes met ananas, kiwi en mango
  • Spiesjes met peer, perzik, framboos en munt
  • Spiesjes met mirabel, druif en saffraan
  • Spiesjes met abrikoos, nectarine, appel en lavendelhonig

Bereiding van fruitspiesjes bij de barbecue

Nadat je de stukjes fruit op de stokjes hebt geregen, smeer je ze in met een mengsel van honig en gesmolten boter. Je kunt aan je marinade eventueel nog rum toevoegen, bruine suiker, een beetje citroensap of kardemom, naar eigen smaak. En daarna laat je je fruitspiesen op de barbecue op aluminiumpapier gedurende 8 tot 10 minuten grillen. Draai ze af en toe om zodat het fruit niet aanbrandt… En nu heb je het ideale dessert bij een baarsfilet in papillot, voor een licht verteerbare en voedzame barbecue!

Zin in een dessert voor de barbecue voor de lekkerbekken die er graag iets extra's bij hebben? Serveer je fruitspiesjes dan met een bolletje ijs of sop ze in gesmolten chocolade! Wat je ook kunt doen is een paar slakommen met stukjes fruit op tafel zetten en je gasten hun eigen spiesjes laten maken: dat is pas een ludiek idee voor een geslaagde barbecue met verrukte gasten!

En jij, welk fruit zou jij aan spiesjes rijgen als dessert bij de barbecue?