Recept voor frambozenijs zonder ijsmachine

Thuis
2/10/2018
Wil je weten hoe je een lekker frambozenijs kunt maken zonder ijsmachine? Met dit supermakkelijke recept is je heerlijke zelfgemaakte ijs snel klaar.

De zomer komt eraan en dan wil iedereen ijsjes eten! Als vieruurtje of als toetje bij een exotische barbecue is huisgemaakt frambozenijs een heerlijke versnapering waar niemand zijn neus voor optrekt. Bovendien heb je er maar weinig ingrediënten en keukenmateriaal voor nodig. Want je hebt geen ijsmachine nodig om een romig frambozenijs te maken.

Ingrediënten voor frambozenijs zonder ijsmachine

De kinderen zullen je vast willen helpen met het bereiden van dit recept voor frambozenijs zonder ijsmachine voor 4 personen. Dit zijn de ingrediënten die je ervoor nodig hebt:

  • 200 g frambozen
  • 40 g poedersuiker
  • 80 g grove kristalsuiker
  • 20 cl halfvolle vloeibare room
  • 1 eigeel
  • 1 eiwit
  • zout

Recept voor frambozenijs zonder ijsmachine

Om aan dit recept frambozenijs zonder ijsmachine te beginnen, moet je de frambozen eerst een klein beetje opwarmen in een pan met een bodempje water. Zo week je de frambozen een beetje voordat je er een fruitpuree van maakt.

Doe de frambozen in de mixer en pureer ze. Opgelet: hoe meer je mixt, des te minder stukken framboos je overhoudt. Je kunt voor het frambozenijs zonder ijsmachine kiezen voor het overhouden van wat hele stukken framboos, tenzij je liever een homogene puree maakt.

Wanneer de frambozenpuree klaar is, neem je het eigeel en de kristalsuiker die je met de klopper vermengt tot het mengsel wit wordt. Voeg er de frambozenpuree aan toe en meng met de klopper. Voeg daarna de vloeibare room toe en vermeng opnieuw. Zet dit mengsel opzij.

Geslaagd frambozenijs zonder ijsmachine

De beste tip voor geslaagd frambozenijs zonder ijsmachine is het goed opkloppen van het eiwit waar je een snufje zout aan toevoegt. Daar kun je dan de poedersuiker aan toevoegen. Meng alweer tot je een romig mengsel krijgt.

Voeg vervolgens het eiwit toe aan de bereiding voor frambozenijs zonder ijsmachine. Klop de mengsels goed door elkaar.

Daarna hoef je de bereiding alleen nog in aparte schaaltjes te gieten zodat het ijs sneller invriest. Het geeft niet als je vlekken op je kleren hebt gemaakt, want daar heb je een goed wasmiddel voor. Sluit elk schoteltje af met plastic folie en zet ze minstens een hele dag in de vriezer. Klaas is Kees: je frambozenijs zonder ijsmachine is in amper een paar minuten klaar! Is dat niet slim?

En jij, heb jij ook recepten voor huisgemaakt ijs?