Cocktails en andere zomerse frisdranken

Thuis
27/04/2021
In de zomer snak je naar frisse drankjes om de dorst te lessen. Smoothies, fruitcocktails en ijsthee zijn heerlijk verkwikkende en bovendien gezonde frisdranken.

In de zomer onder de prikkende zon gaat er niets boven een lekker ijskoud drankje om de dorst te lessen en de kinderen te verfrissen. Om te hittegolf te overleven is het een super idee om zelf frisdrank te maken, maar samen met de kinderen is het nog meer pret.

Milkshakes en smoothies

Voor het maken van je eigen milkshakes heb je geen bijzonder keukengerei nodig. Alle mogelijke melkvarianten zijn goed en je kunt kiezen uit eindeloos verschillende smaken! Voor een iets dikkere textuur voeg je er wat roomijs aan toe. Maar misschien verkies je de klassieke melk met een coulis van aardbeien? Een milkshake voor lijners? Doe je lievelingsfruit in de blender met wat honing en halfvolle melk en mix tot de gewenste textuur. Een smoothie met magere yoghurt en vers fruit is ideaal om het hele gezin te verfrissen: gewoon heerlijk, met een goede balans qua voedingswaarden.

Fruitcocktails

Om het even welke cocktail waar je trek in hebt kun je ongetwijfeld makkelijk aanpassen aan het hele gezin. Laat de kinderen hun favoriete frisdrankje mengen met allerlei fruitsapjes en proef samen hun eigen creatie. Verder geen paniek, want nadien gooi je alle kleren gewoon in de wasmachine met de juiste dosis Ariel om alle eventuele vlekken uit hun kleertjes te wassen!

Voeg aan je drankjes nog wat natuurlijke kleurstof toe en vermaak je met het versieren van de glazen met schijfjes fruit of cocktailparasolletjes. Doe je zelfgemaakte zomerdrankjes in kleine cocktailglazen of plastic bekers: zo kunnen de kinderen even stoer paraderen als de volwassenen!

Fruitwater en ijsthee

Water is en blijft de beste manier om gehydrateerd te blijven. Gearomatiseerd water is een zomerdrankje dat je heel eenvoudig voor elkaar krijgt! Aromatiseer het water met rode bessen of komkommer, of maak zelf een gezonde fruitlimonade. Voeg aan een liter ijskoud water wat rozemarijn of verse munt toe en laat het een paar uur in de koelkast trekken. Als resultaat krijg je een heerlijk drankje om de dorst te lessen!

Je kunt ook een kan thee met citroen of vruchten bereiden en die een hele nacht in de ijskast laten staan. Voor een dieetversie gebruik je vanillestokjes of een tikkeltje honing in plaats van suiker om de theesmaak ietsje te verzachten. Laat je verbeelding de vrije loop en probeer verschillende smaken uit... om het hele gezin gelukkig te maken!

En jij, wat zijn jouw recepten voor verfrissende zomerdrankjes?