Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Broccoliburgers

broccoliburgers
0

Oogst je met broccoli maar weinig succes aan tafel? Verwerk de groene boompjes dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er wat verse kruiden aan toe en werk af met wat gemalen hazelnoot en parmezaan. Ziezo: 100% vegetarische smaakbommetjes!

Ingrediënten (voor 4 personen)

Kip is een uitstekende bron van eiwitten en vitamines en het ideale ingrediënt voor makkelijk klaar te maken recepten voor de doordeweekse avondmaaltijd.

  • 500 g vastkokende aardappels
  • melk
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • een broccoli
  • een ei
  • een kopje bloem
  • een handje verse kruiden, fijngehakt (lente-ui, bieslook, kervel)
  • olijfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook ze in zout water gaar.
  2. Giet af, voeg een scheutje melk toe en pureer.
  3. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  4. Kook de broccoli bijtgaar (vooral niet te zacht!) in zout water en giet af. Laat goed uitlekken, druk het overtollige vocht eruit.
  5. Meng de puree met de in stukjes gesneden broccoli, het ei, de bloem en de kruiden.
  6. Kneed er burgers van en laat die even opstijven in de koelkast.
  7. Zet een antiaanbakpan op het vuur en verhit wat olijfolie. Bak de burgers voorzichtig in de hete olie. Draai ze om met een spatel. Heb je toch spatten gemaakt, gebruik dan gewoon een goed schoonmaakmiddel om alles heel eenvoudig weer spik en span te maken.
  8. TIP: voeg eventueel extra interessante smaakmakers toe, zoals fijngemalen hazelnoot, stukjes rauwe prei en wat geraspte parmezaan.
0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: