Zo bak je de perfecte biefstuk met frietjes

Zo bak je de perfecte biefstuk met frietjes

Voor velen kan het bakken van biefstuk – de heilige graal van het koken – een beetje intimiderend zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Lekker in het leven geeft je tips zodat ook jij de perfecte steak kan bakken.


Maak indruk in zeven eenvoudige stappen en vergeet niet om er een lekkere frietjes met mayonaise bij te serveren.

Dit is je stappenplan voor de perfecte steak:

  • Leg het vlees 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Breng met een kwastje wat olie aan op beide kanten om te voorkomen dat de steak aan de pan plakt.
  • Na de olie strooi je wat gemalen zeezout over de biefstuk om de smaak naar voren te brengen en de steak sappig te houden, en vervolgens wat zwarte peper voor extra ‘crunch’ en smaak.
  • Laat de (grill)pan goed heet worden voordat je het vlees erin legt.
  • Bak het vlees eerst 4 minuten op de ene kant zonder het vlees te bewegen; gebruik dan een tang om het vlees om te draaien en laat – weer zonder verder te bewegen – de andere kant even lang bakken.
  • Duw lichtjes op de biefstuk met de achterkant van je tang om te testen of het vlees gaar is – een medium gebakken steak voelt enigszins zacht aan.
  • Laat de steak na het bakken een paar minuten rusten op een voorverwarmd bord om de sappen in het vlees de tijd geven om zich te verdelen.

De perfecte steak hangt natuurlijk helemaal af van jouw voorkeur en smaak. Dus hieronder vind je de aanbevolen bereidingstijden. Vergeet niet dat de grootte en dikte van het vlees, en het aantal steaks dat je tegelijk bakt allemaal invloed hebben op de bereidingstijd.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Per kant
Bleu (rauw van binnen - rare): 3 minuten
Saignant (half rauw van binnen – rare) : 4 minuten
A point (half doorbakken – medium): 5 minuten
Bien cuit (doorbakken – well done): 6 minuten

Serveer met een frisse groene salade en knapperige frietjes

Voor 4 personen heb je ongeveer 1 kg aardappels nodig, wat zout en een frituurpan natuurlijk.

  • Schil de aardappels. Snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik en snijd deze plakjes dan in frietjes. Spoel ze af onder koud water en dep ze droog met een schone theedoek.
  • Verhit de frituurpan tot 160 °C en laat de frietjes hier enkele minuten in bakken. Schud met het frietmandje zodat ze niet aan elkaar bakken. Laat de frietjes uitlekken op wat keukenpapier. Bak alle frietjes een eerste keer op 160 °C.
  • Verwarm dan de frituurpan tot 180 °C en bak de frietjes een tweede keer tot ze knapperig en goudgeel zijn.
  • Laat ze uitlekken en strooi er wat zout over. Heerlijk met mayonaise en een stukje biefstuk.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

blondine

gemeld

Als ik een biefstuk bak, dan laat ik hem nog heel even nagaren in wat alluminium-folie dan blijft ie lekker sappig.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

"

Inmiddels is iedereen druk in de weer met Swiffer en zijn ze allemaal erg enthousiast! Wat een stof verzamelen we toch elke dag weer. Gelukkig met de Swiffer stofvangers is alles zo weer stofvrij. Echt TOP zo houden we tijd over voor de leuke dingen!

"

Door Ambassadeur
Netske