Vegetarische keuken voor beginners

Vegetarische keuken voor beginners

Zou je minder vlees en vis willen eten en meer groenten? Dit is ons advies als je vegetariër wilt worden en nog niet zo veel ervaring hebt met de vegetarische keuken.


Vegetariër worden

Vandaag een dag zonder vlees? Maar je weet niet hoe je het aanpakt om een lekker vegetarisch gerecht te bereiden? Toch is dat heus niet moeilijk. Wil je overstappen naar vegetarisme, leer dan met onze tips hoe je heerlijke gerechten boordevol groenten maakt.

Zonder vlees, zonder vis

Niets is makkelijker dan het koken zonder vlees of vis. Er bestaan zo veel variaties groenten die je oneindig kunt combineren! Bovendien bestaan er tegenwoordig ook vervangers van vlees en vis.

Bescherm de dieren en het milieu

Vegetarisch eten is niet alleen goed voor je gezondheid, het is bovendien ook lekker en de dieren en het milieu worden er alleen maar beter op. Je hoeft ook niet helemaal op de vegetarische keuken over te stappen als je maar af en toe vegetarisch wilt eten. Maar wil je wel vlees en vis vermijden? Eet dan regelmatig noten, amandelen en granen, peulvruchten, kaas, graanvlokken en sojaproducten. Zo hoef je geen vitamine- en mineraalsupplementen in huis te halen.

Voedingsstoffen

Groenten zijn de belangrijkste voedingsmiddelen in de vegetarische maaltijd. Als je gezond en gevarieerd eet, krijgt je lichaam alle voedingsmiddelen die het nodig heeft. Je moet er wel op letten geen tekort aan vitamine B12, ijzer en proteïne te krijgen door voldoende melkproducten, volle granen, peulvruchten, noten en eieren te eten.

Spray Ultra Fresh 500ml
Mr Proper Ultra Power Allesreiniger Spray
(5)

Ontdek nu!

Experimenteer

Als je vegetariër wordt, hoef je niet bang te zijn voor tekorten. Er zijn immers zo veel heerlijke alternatieven! Koop een goed kookboek met vegetarische recepten: daarin vind je alvast een heleboel lekkere hapjes. Experimenteer met groenten, pasta, risotto, wraps en verse kruiden, zodat je helemaal geen vlees of vis zult missen. Wat dacht je van een vegetarische lasagne, een couscous met geroosterde groenten of een heerlijke ratatouille?

Groenten

Groenten kun je op allerlei manieren klaarmaken: stomen, koken, stoven of grillen… Je kunt ze pureren of in een slaatje verwerken, je kunt er soep of een ovenschotel mee maken. Probeer ook eens wat minder bekende groenten: postelein, zoete aardappel, koolrabi, zwarte radijs of zeekraal. Tegen alle vetvlekken in de keuken heb je een efficiënte Mr Proper spray in een handig formaat.

3 eenvoudige vegetarische gerechten

Omelet met kruiden en tofoe
Klop twee eieren los in melk en voeg peper, zout en verse aromatische kruiden toe. Bak de omelet in de pan. Bak de blokjes tofoe in wat olie. Rol het omelet rond de tofoe.

Gevulde tomaat
Meng twee eetlepels pesto door een potje ricotta. Breng op smaak met peper en knoflook in poeder. Vul een leeggemaakte tomaat met de pestokaas en laat 15 tot 20 minuten in de oven bakken op 170°C.

Vegetarische burger
Bak een vegetarische hamburger met een fijngehakte ui. Leg de burger en ui tussen twee sneetjes brood, voeg wat ketchup toe en een plakje kaas. Serveer met appelmoes en frietjes.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven