Terug naar school met een gezond lunchpakket

Terug naar school met een gezond lunchpakket

Geef je de kids tussendoortjes en boterhammetjes voor ’s middags mee? Een goed idee, want dan ben je zeker dat ze gezond en gevarieerd eten.


Hoe stel ik een gezond lunchpakket samen?

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
- Geef voor het lunchpakket de voorkeur aan bruin ofvolkorenbroodmet mager beleg. Beperk het gebruik van zoet beleg zoals jam, chocopasta en speculaas tot maximaal 2 keer per week.

- Groenten en fruit smaken uitstekend op brood en brengen kleur in de broodtrommel. Wat dacht je van aardbeien, schijfjes appel of peer als beleg of wat kaas of ham met reepjes paprika, komkommer of tomaat? Denk er wel aan dat je de rauwkost - als je het de avond ervoor klaarmaakt - tot ’s ochtends goed afgedekt in de koelkast bewaart.

- Terug naar school met een gezond lunchpakketStop een klein toetje in de lunchbox. Je vindt heel wat kant-en-klarezuivel- en fruitproducten die daar geschikt voor zijn. En je kunt in plaats van een stuk fruit ook potje zelfbereide, verse fruitsla meegeven.

- Geef geen zoete en/of vette snacks zoals chips, gevulde repen en koeken mee. Die leveren vooral calorieën en remmen de gezonde eetlust. Bovendien zijn ze slecht voor de tanden.

- Terug naar school met een gezond lunchpakketAls drank zijn melk of water het best. Bronwater met bubbels kaneetlustremmend werken. Frisdranken doen dat ook en bevatten meestal veel calorieën en maar weinig andere nuttige voedingsstoffen.

- Zorg voor variatie in de broodtrommel.

- Terug naar school met een gezond lunchpakketEen knorrende maag na school? Een sneetje peperkoek, een potje yoghurt, een kommetje pudding of een heerlijke milkshake van melk met fruit stillen de ergste honger, maar breken de eetlust niet.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279