Slaatje met sobanoedels

Slaatje met sobanoedels

Boterhammen beu? Til je lunchdoos eens naar een volgend niveau met dit Japans geïnspireerde slaatje met sobanoedels.


Sobanoedels komen uit de Japanse keuken: ze zijn gemaakt van boekweit en zitten vol eiwitten. Lekker én gezond dus, zoals bijvoorbeeld in dit slaatje.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 g sobanoedels (boekweitnoedels)
  • 4 eetlepels misopasta (kant-en-klaar)
  • Het sap van 2 limoenen
  • Een stukje gember, fijngesneden en geraspt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 125 g peultjes
  • 1 gele paprika
  • 1 tomaat
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo maak je het:

  • Kook de sobanoedels gaar.
  • Meng de misopasta met het limoensap, de gember, de sojasaus en de sesamzaadjes.
  • Giet de sobanoedels af en meng ze met de dressing. Laat afkoelen.
  • Blancheer de peultjes 30 seconden en laat ze dan afkoelen in ijskoud water.
  • Halveer de peultjes, snij de paprika in reepjes, de tomaten in partjes en voeg ze toe.

Toptip: Voeg eventueel nog extra stukjes gebakken tofu, gegrilde kip of scampi’s toe.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!