Recept voor paastaart

Recept voor paastaart

Met dit eenvoudige recept voor een paastaart ga je dit jaar de show stelen tijdens het paasfeest!


Een paastaart komt in allerlei verschillende soorten en maten, waarbij het paasnestje het vaakst voorkomt. In dit artikel geven we je een recept voor een dergelijke taart inclusief versiering die je samen met de kinderen kunt maken. Deze taart zal een prachtige afsluiter zijn van de paasbrunch of een beloning na het paaseieren zoeken

De paastaart met het paasnestje

Voorbereiding: 1uur + 1 uur rusten
Bakken: 20 minuten
Moeilijkheid: 3
Budget: 2

Ingrediënten voor de paastaart

Voor de cake

  • 3 eieren
  • 90 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • 1 snuf zout

Voor de siroop van de paastaart:

  • 30 gram suiker
  • 5 centiliter water
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Voor de crème van de paastaart:

  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 1 vanillestokje
  • 2 theelepels koffie-extract
  • 40 gram hazelnootstukjes
  • Enkele paaseieren voor de afwerking

Recept voor de paastaart

De cake van de paastaart maken

  1. Scheid de eiwitten van de dooiers. De dooiers meng je met de helft van de suiker in een grote kom met behulp van een mixer. Blijf mixen tot het geheel wit en schuimig is. Voeg hierna de bloem toe. Verwarm de oven voor op 210 °C .
  2. Klop de de eiwitten stijf nadat je er een snuifje zout bij hebt gedaan. Tijdens het opkloppen voeg je de andere helft van de suiker toe. De opgeklopte eiwitten voeg je daarna toe aan het andere mengel. Giet dit op een bakplaat en bak dit 10 minuten in de oven.
  3. Wanneer de cake van de paastaart klaar is, keer je deze ondersteboven op een vochtige theedoek. Verwijderen het bakpapier en rol de cake voorzichtig op. Laat de cake in de theedoek afkoelen.
  4. Terwijl de cake afkoelt breng je de suiker en het water aan de kook. Wanneer de stroop klaar is smeer je dit over de opgerolde cake.

De crème van de paastaart maken

    1. Klop de boter los met een mixer. Voeg de zaadjes uit het vanillestokje en het koffie-extract toe. Meng alles door elkaar tot een glad mengsel.
    2. Breek de eieren en klop ze in 2 minuten op. Voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Verhit de kom au bain-marie en blijf kloppen tot het mengsel in volume is verdubbeld. Haal de kom van het vuur en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld. Voeg dit samen met het vanille boter mengsel.
    3. Smeer de binnenkant van de cake in met de crème, rol de cake op, wikkel hem in folie en plaats de cake voor 1 uur in de koelkast met de resterende crème.
    4. Snijd de cake in 4 gelijke stukken en smeer deze stukken in met de crème. Strooi hier de hazelnootstukjes overheen. Versier de bovenkant met de resterende crème in een spuitzak.
    5. Versier de taart tot slot met de paaseieren en plaats deze nog een tijdje in de koelkast tot het moment is gekomen om van de paastaart te smullen!

Het enige dat nog overblijft na het taartbakken is de afwas! Maar, met het juiste afwasmiddel is dit geen probleem.

Wat zijn jouw plannen met Pasen dit jaar? Deel het met ons.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35