Recept voor goi cuon of Vietnamese lenterol

Recept voor goi cuon of Vietnamese lenterol

Vietnamese lenterollen maken is supermakkelijk! Met dit recept maak je in een handomdraai je eigen goi cuon.


Heerlijke Vietnamese lenterollen zelf maken... daar is absoluut niets aan! Het is een heerlijk gerecht met een exotische smaak om van weg te dromen. En waarom zou je jezelf de combinatie van zowel gezond als lekker ontzeggen? Profiteer ervan nog meer verre oorden aan je tafel uit te nodigen met onze 3 curryrecepten en ons heerlijke recept voor rundsaté.

Ingrediënten voor een Vietnamese lenterol

De goi cuon is een traditioneel Vietnamees gerecht dat bij ons beter bekend is als lenterol. De Vietnamese keuken bevat veel verse, onverwerkte ingrediënten, en dit gerecht is geen uitzondering. Daarom heeft deze keuken de reputatie een van de gezondste wereldkeukens te zijn. De gerechten zijn gewoonlijk niet vet, glutenvrij en rijk aan vitaminen en mineralen. Bovendien bevatten ze vaak versterkende en goed verteerbare kruiden, zoals koriander en munt.

En nu naar de kern van de zaak! Voor dit recept van Vietnamese lenterollen voor 8 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 pak rijstnoedels
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes Thaise basilicum
  • 1 wortel, geschild en geraspt
  • 1/2 komkommer in kleine repen gesneden
  • 1 kropsla, voor de helft geraspt
  • een handje zoute pinda’s, fijngehakt
  • 8 rijstvellen

Voor de pindasaus

  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel Thaise vissaus (de fameuze Nuoc-mâm)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • een klein beetje chilipeper, fijngehakt
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Recept voor Vietnamese lenterollen

Leg de rijstnoedels in een grote kom en giet er kokend water overheen. Voeg flink wat zout toe en laat ongeveer 4 minuten rusten. Spoel met koud water en doe in een vergiet.

Snijd de overige ingrediënten en doe ze in een kom. Snijd alles in kleine stukjes, dan zijn ze makkelijker in je lenterollen te drukken. Als je bang bent voor de staat waarin je keuken na deze operatie zal verkeren, geen paniek, het enige wat je nodig hebt is een goed schoonmaakmiddel voor de keuken. Zet de ingrediënten voor de lenterollen in de koelkast en begin aan de saus: meng alle ingrediënten tot de suiker goed met alles vermengd is. Zet de saus daarna ook in de koelkast.

Zodra je klaar bent om te serveren, vul je de helft van een kom met koud water. Dompel een rijstvel onder in het water tot het buigzaam is, maar niet compleet zacht. Vul elk vel met de garnituur. Om het velletje dicht te rollen, plooi je het onderste gedeelte over de garnituur en plooi je daarna de linker- en rechterkant naar binnen om de rol daarna verder dicht te rollen terwijl je alles stevig aandrukt. Rol je lenterollen in een blad sla en houd ze koel.

Maak je lenterollen en schik ze op een mooie schaal, eventueel op een bed van grote bladen kropsla.

En jij, wat is jouw favoriete Vietnamese gerecht?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279