Recept van een authentieke Italiaanse Pizza Primavera

Recept van een authentieke Italiaanse Pizza Primavera

Zin in een lentepizza? Lekker in het leven deelt met jou het enige echte recept van de Pizza Primavera!


De Italiaanse Pizza Primavera is een fantastisch gerecht om thuis te maken: het recept zit vol verse ingrediënten die de lente oproepen! Het is ook een goedkope maaltijd met veel frisse smaken, vooral als je verse basilicum gebruikt. De Pizza Primavera vergt maar weinig bereidingstijd, en is zo sappig dat hij ongetwijfeld sneller verslonden is dan dat je de afwas hebt gedaan!

Ingrediënten voor de Pizza Primavera, voor 5 personen

  • Voor het deeg:
  • 500 g bloem
  • 11 g bakkersgist
  • 350 ml water
  • 45 ml olijfolie
  • 4 g suiker
  • 4 g zout
  • Voor de garnituur:
  • 400 ml passata (of tomatenpuree)
  • 150 g gekookte ham
  • 400 g mozzarella
  • Een verse tomaat
  • Gedroogde oregano
  • Rucola
  • Verse basilicum

Bereiding van de Pizza Primavera

Maak het pizzadeeg door de bloem in een mengkom te doen en er de gist en het water aan toe te voegen. Meng deze ingrediënten langzaam met de hand door elkaar en voeg er de olijfolie, de suiker en het zout aan toe tot je een egaal deeg hebt.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Leg het deeg op een met wat bloem bestrooid aanrecht en kneed het tot je een stevig, homogeen bolletje hebt. Leg dit deegbolletje in de mengkom, leg er een propere theedoek overheen en laat het een uur rijzen.

Haal het deeg uit de mengkom en rol het met de deegroller uit. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg (hoeft niet, maar het voorkomt ‘deegbellen’) en leg het op een bakplaat met antiaanbaklaag of met flink wat bloem bestrooid. Smeer een beetje van de passata over het deeg uit (geen paniek als je wat passata op het tafelkleed gemorst hebt, want met Dash heb je een uitstekend wasmiddel dat alle vlekken verwijdert) en plaats het 7 minuten in een op 220 °C voorverhitte oven, om je pizza voor te bakken.

Haal de pizzabodem uit de oven, smeer er de rest van de passata over uit en leg daarop de ham, mozzarella, verse tomaat en oregano. Bak nog 15-20 minuten in de oven.

Garneer je warme lentepizza met rucola en blaadjes basilicum en bereid je mentaal voor op een hemelse smulpartij!

En jij, wat is jouw favoriete lentegerecht?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven