Recept Marokkaanse kip

Recept Marokkaanse kip

Probeer ons makkelijk te bereiden recept voor het lekkerste kippengerecht aller tijden, de Marokkaanse kip. En snel klaar bovendien!


Wie heeft nooit zin gehad in een heerlijke huisgemaakte kip op z’n Marokkaans? Voor een exotisch avondje gaat er niets boven een smakelijke tajine. Dat komt goed uit, want Lekker in het Leven brengt exotische kruiden in je keuken met dit recept voor Marokkaanse kip! Wil je nog meer smaken proberen? Ontdek dan ook onze 3 curryschotels en ons recept voor Vietnamese lenterollen.

Ingrediënten voor de bereiding van Marokkaanse kip

Voor de bereiding van dit recept Marokkaanse kip voor 6 personen heb je ongeveer 2 uur nodig en de volgende ingrediënten:

  • 3 hele vruchten steranijs
  • 5 groene kardemomkorrels
  • 10 g komijn
  • 10 g kaneelpoeder
  • 5 g gemberpoeder
  • 10 g paprikapoeder
  • 100 ml olijfolie
  • 1 kip (van ongeveer 600 g)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • Zout en zwarte peper
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 400 g tomaten, de soort die je zelf verkiest
  • 500 ml kippenbouillon
  • een handjevol fijngehakte koriander
  • 100 g amandelen

Recept Marokkaanse kip

Om te beginnen vermeng je de kruiden in 60 ml olijfolie. Smeer de kip met dit mengsel in en laat ze 2 uur in de koelkast marineren. Zorg dat je niets op je kleren morst, want deze marinade maakt hardnekkige vlekken… Mocht het toch gebeuren, dan kun je vlekken gelukkig snel verwijderen met een goed wasmiddel.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm de rest van de olie in een middelgrote ovenvaste schaal (waar ook een deksel bij past). Leg de kip in de schaal en bak aan tot het vel mooi bruingebrand is. Voeg de ui en knoflook toe en laat nog 5 minuten bakken. Breng op smaak met behoorlijk wat zout en peper.

Voeg de kikkererwten, tomaten en kippenbouillon toe. Zet het deksel op de schaal en breng aan de kook. Zet de schaal vervolgens in de oven op 200°C.

Na een uur verwijder je het deksel om de kip nog 30 minuten te laten braden. Na afloop haal je de kip uit de oven en bestrooi je met wat verse koriander en amandelen. Serveer de kip met couscous. Lekker!

Tip: je kunt in dit recept ook een schenkel van lam of rund gebruiken als vervanging voor de kip.

En jij, heb jij ook een lievelingsgerecht uit een exotische keuken?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279