perfecte-chocoladetaart

Bak de perfecte chocoladetaart

Binnenkort een verjaardagsfeestje? Naast kaartjes en cadeaus is een taart natuurlijk onmisbaar! En wat is er nou heerlijker dan een chocoladetaart? En zeker deze ...


INGREDIËNTEN (voor 8 lekkerbekken)

1.   Voor de taart

200 g boter - 500 g suiker - 340 g bloem 
- 4 eieren
 - 90 g cacaopoeder
 - 2 theelepels bakpoeder - 1 theelepel natriumbicarbonaat - Een snuifje zout - 350 ml melk - roomboter (om in te vetten)

Drie bakvormen - Een taartrooster
 - Een spatel - Een garde of mixer

2. Voor de vulling

500 ml verse room met een hoog vetgehalte (40% of meer)

120 g suiker

3. Voor de topping

250 ml verse room met een hoog vetgehalte (40% of meer)

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

250 g pure chocolade (70% cacao)

BEREIDING

1. Klop de boter en de suiker met de garde of mixer tot een mooie, smeuïge massa. Breek één voor één de eieren en meng ze onder de massa. Voeg daarna de cacao, het bakpoeder en de helft van de bloem toe. Zodra dit geheel goed gemengd is, voeg je de melk en de rest van de bloem toe en meng je nogmaals. Verdeel dan het beslag gelijkmatig over de drie ingevette bakvormen. Plaats de drie bakvormen in een voorverwarmde oven en bak 35 minuten op 170 °C.

3. Klop de suiker samen met de 500 ml room op voor de vulling en laat dit even rusten.

4. Om het glazuur van chocoladeganache te maken, verwarm je de resterende 250 ml room (voor de topping) op een middelhoog vuur tot het begint te koken. Smelt daarin de chocolade (maar laat nog een beetje chocolade over om de taart af te werken) en laat dit geheel twee uur in de koelkast afkoelen voor je het gebruikt.

5. Haal de gebakken taarten uit hun vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster. Gebruik daarna een spatel om de bovenkant van iedere taart te bestrijken met een fijne laag ganache.

6. Vervolgens leg je daarop telkens een dikke laag van de roomvulling en stapel je de taarten op elkaar. Werk je zelfgemaakte taart af door de drie lagen volledig te bestrijken met een laagje ganache. Rasp de rest van de chocolade over het glazuur om af te werken – en vergeet de kaarsjes niet!

En nu, smullen maar! Deze taart is zo heerlijk dat je gegarandeerd gevraagd wordt om hem volgende keer opnieuw te maken!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven