Paasbrunch organiseren

Paasbrunch organiseren

Wil je indruk maken met een zelfgemaakt paasbrunch? Van voorgerecht to dessert we hebben de lekkerste recepten op een rijtje gezet.


Pasen is het moment om eens flink uit te pakken met een uitgebreide maaltijd voor de familie. Verwen iedereen met lekker eten voordat jullie beginnen aan het paaseieren zoeken gaan beginnen. Voordat we je vertellen hoe je een onvergetelijke paasmenu samenstelt, hebben we ook nog een gratis printset om je tafel te versieren.

Paasrecepten voor het voorgerecht

Twee ideeën voor het voorgerecht op je paasmenu:

  • Stoom per persoon vier à vijf aspergestukjes, sprenkel hier wat olijfolie en Parmezaanse kaas overheen.
  • Een erwtensoep met munt is ook een goed begin voor de paasbrunch. Bak een gesnipperd uitje, erwten en fijngesneden munt in de soeppan. Laat dit enkele minuten gaarkoken en pureer het tot een gladde soep.

Gemakkelijk hoofdgerecht voor het paasmenu: lamsschouder

Strooi kruiden, zout en peper over het vlees en laat dit minstens een uur intrekken. Spoel hierna het zout van het vlees en smeer het in met olijfolie. Plaats de lamsschouder in een ovenschotel en bedek het geheel met aluminiumfolie. Bak het vlees gedurende 2 uur op 170 °C in de oven.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een lamsschouder van 2,5 kilo is voldoende voor 4 tot 6 personen. Zorg dat je genoeg tijd hebt om dit gerecht te maken, zodat de grotere stukken gaar kunnen worden. Met de jus van het vlees maak je een heerlijke saus. Mix de jus met een beetje bloem, witte wijn en bouillon en laat het enkele minuten sudderen op een laag vuur. Serveer de lamsschouder met gebakken aardappeltjes met rozemarijn.

Vergeet ook niet een aantal bijgerechten te serveren tijdens de paasbrunch. Onze persoonlijke favoriet zijn worteltjes met cider:

Bak de worteltjes 5 minuten in een pan en bestrooi ze met bruine suiker die je vervolgens laat smelten. Meng 100 ml cider, 100 ml water en een theelepel mosterd en voeg dit toe aan de wortels. Laat de wortels hier 10 minuten in sudderen tot ze gaar zijn.

Met zo’n uitgebreid paasmenu kan het niet anders dan dat de brunch een succes wordt! Nu alles nog even afwassen!

Heb je ook leuke gerechten om Pasen te vieren?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35