Onze drie gerechten met kerrie

Onze drie gerechten met kerrie

Af en toe heb je zin in een authentieke curry! Wil je drie recepten voor kerrieschotels om je vingers van af te likken? Probeer onze gerechten met groenten, kip of rundvlees waar je iedereen een plezier mee doet!


Iedereen houdt van de Indische keuken! De gerechten zijn makkelijk te bereiden en smaken zo lekker met al die exotische kruiden. Zin in een culinair reisje? Probeer dan deze 3 kerrieschotels en ontdek ook onze recepten voor Marokkaanse kip en Vietnamese lenterollen.

Recept: kip kerrie

Voor deze eerste kerrieschotel, voor 6 tot 8 personen, heb je nodig:

  • 10 g chilipoeder
  • 5 g komijn
  • 5 g gemalen koriander
  • 5 g kurkuma
  • 50 ml zure room
  • 15 g uitgeperste knoflook
  • 5 g versgeraspte gember
  • 5 g zout
  • 60 ml tomatenpuree
  • 750 g kippenborst (in stukjes gesneden)
  • 30 g ghee (geklaarde boter)
  • 1 grote ui
  • 125 ml verse room
  • enkele blaadjes verse koriander als decoratie

Houd rekening met ongeveer 45 minuten voor het bereiden van deze eerste curry, maar vergeet niet er de marineertijd bij te rekenen.

Meng in een grote kom de volgende ingrediënten: chilipoeder, komijn, koriander, kurkuma, zure room (als je geen zure room hebt, kun je die zelf maken met slagroom en citroen), knoflook, gember, zout en tomatenpuree. Daarna voeg je er de kippenblokjes aan toe en laat je dit mengsel ongeveer 45 minuten in de koelkast marineren.

Na het marineren bak je in een grote pan de in schijfjes gesneden ui in de ghee tot een papperige brij. Voeg er de gemarineerde kip aan toe en laat alles ongeveer 30 minuten bakken.

Voeg de verse room toe, zet het vuur lager en laat 5 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Serveer in een mooie schaal en werk het af met enkele blaadjes verse koriander.

Recept: groenteschotel met kerrie

Ben je in de verleiding gekomen om ons tweede curry te proberen? Om deze groenteschotel voor 6 personen te bereiden, heb je 35 minuten en deze ingrediënten nodig:

  • 15 g boter
  • 4 kleine fijngehakte uien
  • 2 hele vruchten steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 15 g bloem
  • 250 ml water
  • 45 ml tomatenpuree
  • 5 g gemalen koriander
  • een mespunt kurkuma
  • 15 g zacht kerriepoeder
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 350 g butternut squash, geschild en in blokjes gesneden
  • 250 g sperzieboontjes
  • 3 grote wortels, doormidden gesneden
  • 100 g erwtjes
  • 250 ml kokosmelk
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Verwarm de boter in een pan en bak de uien goudgeel. Voeg er de steranijs en kaneelstokjes aan toe. Meng in een apart kommetje de bloem met water en giet dit mengsel beetje bij beetje in de pan. Doe het rustig aan om klonters te voorkomen.

Voeg de tomatenpuree, koriander, kurkuma, kerriepoeder, aardappelen, butternut, sperzieboontjes, wortel en erwtjes aan toe. Zet het deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten sudderen.

Giet er al roerend de kokosmelk bij en laat, vanaf nu zonder deksel, verder bakken tot de groenten zacht zijn.

Recept: vindaloo !

Voor deze laatste curry voor 4 tot 6 personen moet je ongeveer 1u 15’ uittrekken en heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 teentjes knoflook
  • 10 g verse gember
  • 4 Spaanse pepers
  • 10 g mosterdzaadjes
  • 5 g kurkuma
  • 5 g gemalen komijn
  • 15 g fenegriekzaadjes
  • 50 ml witte azijn
  • 30 ml olie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 4 grote tomaten, gepeld en gepureerd
  • 6 kerrieblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 hele kruidnagels
  • 5 g suiker
  • 1 kg rundvlees, in stukjes gesneden

Mix in een keukenrobot knoflook, gember, Spaanse pepers, mosterdzaadjes, kurkuma, komijn, fenegriek en azijn tot een pasta.

Verwarm de olie in een kookpan. Voeg de ui toe en bak tot je een papperige brij krijgt. Voeg het mengsel uit de keukenrobot eraan toe en laat ongeveer 5 minuten bakken. Voeg daarna de tomaat toe laat nog eens 5 minuten bakken.

Aan het eind voeg je de kerrieblaadjes toe, de kaneelstokjes, kruidnagel, suiker en stukjes vlees. Roer alles goed door elkaar zodat al het vlees goed met saus vermengd wordt. Voeg 60 ml kokend water toe en zorg dat je geen spatten op je kleren krijgt. Mocht je toch hardnekkige vlekken maken, reageer dan meteen door een efficiënt wasmiddel te gebruiken. In de laatste fase van de bereiding laat je alles 45 minuten bakken tot het vlees zacht en gaar is. Klaar!

En jij, wat is jouw lekkerste gerecht met kerrie?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279