Neem een dip…

Neem een dip…

Kies voor smaak met deze selectie overheerlijke marinade en dips voor elke gelegenheid.


N.B.: alle recepten zijn goed voor ongeveer 500ml en nemen 20 à 30 minuten in beslag.

1. SATE DIP
Dit is een pittige pindadip die goed smaakt bij gegrilde kip of rundvlees. 

Ingrediënten
1 theelepel komijnpoeder
60 ml pinda- of notenolie
1 ui, versnipperd
1 teentje knoflook, versnipperd
15 g verse gember
1 chilipeper (zaadjes verwijderd), versnipperd
180 g geroosterde pinda’s
40 ml sojasaus
15 g basterdsuiker
225 ml heet water
1 eetlepel verse koriander, fijn gesneden

Zo maak je het:
1. verhit de komijn in een pan en voeg de olie, ui en knoflook toe. Bak gedurende 5 minuten en voeg dan de gember en chilipeper toe, bak nog 5 minuten. 
2. Laat afkoelen en giet over in een blender of beker voor de staafmixer. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een gladde saus. 
3. Bewaar in een afsluitbaar potje. Je kan dit tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

2. REMOULADE DIP
Deze dip op basis van mayonaise is overheerlijk met zeevruchten en frietjes. 

Ingrediënten
1 eigeel
1 theelepel mosterd
10 ml azijn
160 ml druivenpitolie
15 ml citroenolie
25 ml olijfolie
10 ml citroensap
1 eetlepel peterselie, fijn gesneden
1 eetlepel kappertjes, grof gehakt
5 ml Dijon mosterd
1 eetlepel kervel, fijn gesneden
2 eetlepels augurken, versnipperd
2 ansjovisfilets, versnipperd

Zo maak je het:
1. Klop het eigeel, mosterd en azijn samen. 
2. Voeg de oliën een theelepeltje per keer toe. Wanneer het lichtjes begint in te dikken kan je langzaam de rest van de olie gieten. Wanneer alle olie toe is gevoegd en het geheel op is geklopt kan je de rest van de ingrediënten toevoegen. Klop goed op om alle smaken te mengen. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. SCHIMMELKAASDIP
Serveer als dip met knapperige groentjes of als een spread voor op stokbrood.

Ingrediënten
230 g roomkaas
60 ml mayonaise
100 g blauwe kaas
4 eetlepels bieslook
1 klein teentje knoflook, versnipperd
50 ml water

Zo maak je het:
Mix alle ingrediënten samen tot een gladde saus.   

4. ABRIKOOS EN SHERRY MARINADE
Een overheerlijke, zoete marinade die perfect combineert met varkensvlees en kip. 

Ingrediënten
15 ml citroensap
15 ml sojasaus
125 ml abrikozenjam
100 ml zoete sherry

Zo maak je het:
Mix alle ingrediënten tot een gladde saus en laat het vlees een dag marineren. 

 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven