Lekkers voor in de diepvries

Lekkers voor in de diepvries

We gaan uit van grote aantallen. Zo kun je heel wat porties bewaren in je diepvries.



Viskroket

voor ± 24 stuks

  • 1 kg witte vis
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 dl melk
  • 400 g aardappels, in blokjes gesneden
  • geraspte schil van 1 citroen
  • een bosje bladpeterselie, fijngesneden
  • een bosje bieslook, fijngesneden
  • een ei
  • bloem
  • een bord broodkruim
  • zout en peper

Aan de slag

Snij de vis in stukken en leg hem met de laurierblaadjes, de melk en een glaasje water in een pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten intrekken in de van het vuur verwijderde pan. Schep de vis uit de pan in een schaal.
Kook de aardappelen gaar en giet af. Prak ze met een vork. Meng met de citroen, de peterselie, de bieslook, zout en peper.
Prak de vis en roer door de puree. Laat goed afkoelen en vorm kleine hamburgers. Haal deze door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim.

Hoe invriezen en ontdooien?

Leg de kroketten naast elkaar op een schaal en laat invriezen. Verdeel ze daarna per 4 in plastic zakjes en bewaar in de diepvries.
Om de viskroketten later klaar te maken, moet je ze eerst ontdooien en dan goudbruin frituren.


Kippenbouillon

Voor ± 3 liter

  • 1 hoevekip
  • 5 wortels, in stukken gesneden
  • 6 stengels selder, in stukken gesneden
  • 4 stengels wit van prei, in stukken gesneden
  • 2 uien, grofgesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels
  • zout
  • 2 eetlepels zwarte peperbolletjes
  • 1 gedroogd chilipepertje

Aan de slag

Doe de hoevekip in een soepketel. Voeg de groenten en kruiden toe en overgiet met 3,5 liter water. Breng aan de kook en laat minstens 1,5 uur pruttelen. Verwijder af en toe het schuim met een lepel. Haal de kip uit de soepketel en hou ze apart (dit kippenvlees kun je verwerken in vol-au-vent of een stoofpotje). Giet de bouillon door een zeef. Vang op en laat afkoelen. Verwijder het vet.

Hoe invriezen en ontdooien?

Verdeel de bouillon in porties van een halve liter en zet in de diepvries. Je kunt de bouillon gebruiken als basis voor soepen, sauzen of voor risotto.

Tomatenlasagne met serranoham

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Voor 8 ovenschaaltjes

  • 2 uien, fijngesneden
  • olijfolie
  • een glas witte wijn
  • 200 g halfgedroogde tomaten, fijngesneden
  • 2 liter tomatenpassata
  • oregano
  • zout en peper
  • een bosje basilicum
  • 24 lasagneblaadjes
  • 400 g serranoham
  • 100 g pesto
  • 500 g mozzarella

Aan de slag

Fruit de uien in olijfolie. Overgiet met de wijn en laat deze bijna volledig weg koken. Voeg de zongedroogde tomaten en de passata toe. Breng op smaak met oregano, zout en peper.
Laat 30 minuten pruttelen en voeg dan de fijngesneden basilicum toe. Maak drie laagjes met lasagnebladen, tomatensaus en serranoham. Werk af met pesto en mozzarella.

Hoe invriezen en ontdooien?

Verpak de porties in plasticfolie en zet in de diepvries.
Als je ze wil bereiden, zet ze dan zonder te ontdooien in de oven. Laat ± 1 uur garen in een op 180°C voorverwarmde oven.

Kip met currysaus

Voor 12 porties

  • ± 2 kilo kipfilet
  • arachideolie
  • 5 sjalotten, fijngesneden
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 2 granny smiths, fijngesneden
  • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 5 dl kokosmelk
  • 5 dl kippenbouillon
  • zout

Aan de slag

Snij de kipfilets in stukken. Bak goudbruin in olie en voeg de sjalotten toe. Voeg het kerriepoeder, de appels en de knoflook toe. Roer goed en overgiet met de kokosmelk en de kippenbouillon. Laat 15 minuten pruttelen.

Hoe invriezen en ontdooien?

Verdeel over 12 diepvrieszakjes en bewaar in de diepvries.

Hoe gebruiken?

Serveer bij het opdienen met tropisch fruit en rijst.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

We gaan vis eten met de kerst,super inspiratie kan ik mooi van te voren maken de vis kroketten!

  • melden
mirjamnl1

mirjamnl1

gemeld

ik heb de viskroketten al eens gemaakt, maar nog nooit ingevroren, lijkt me een goed idee voor als je een keer geen tijd heb om uitgebreid te koken

  • melden
Sander1966

Sander1966

gemeld

de viskroketten ga ik zeker maken daar doe ik de familie heel veel plezier mee.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven