Lekker: zo maak je zelf chocolade-hazelnootpasta

Lekker: zo maak je zelf chocolade-hazelnootpasta

Op zondag is het tijd om even te onthaasten. Makkelijke ontbijt-ideeën zijn dan meer dan welkom. Verwen je kids met deze zelfgemaakte chocopasta!


Dit heb je nodig:

  • 100 g chocolade
  • 150 g hazelnoten
  • 70 g bloemsuiker (gezeefd)
  • 30 g cacaopoeder (gezeefd)
  • 2 tl plantaardige olie

Zo maak je het klaar:

1. Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Haal ze uit de oven zodra ze bruin beginnen te worden.

2. Wrijf de vliesjes eraf met een schone theedoek.

3. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe dit op een laag vuurtje om klonters te voorkomen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Doe de hazelnoten in de keukenmachine en hak ze in grove stukken.

5. Voeg het cacaopoeder, de bloemsuiker en de gesmolten chocolade toe. Hak dit gedurende 15 minuten tot een gladde pasta. Voeg eventueel olie toe om het mengsel gladder te maken.

6. Doe de chocopasta in een leuk potje en laat hem een uurtje rusten in de koelkast.

Tip: Lekker op een vers croissantje!

Ben jij een chocoholic? Ontdek hier nog meer recepten met chocolade.

En geen paniek als er vlekken van komen: een goed wasmiddel is alles wat je nodig hebt.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven