Lasagne met spinazie en tomaat

Lasagne met spinazie en tomaat

Zo maak je een heerlijke vegetarische lasagne met spinazie en tomaat. Vers, eenvoudig en oh zo lekker. Comfortfood voor het hele gezin!


Probeer deze heerlijke vegetarische lasagne voor een goedkope Michelinster-waardige maaltijd. Eenvoudig, budgetvriendelijk en het ultieme comfortfood. 

INGREDIENTEN (voor 4 personen)
1. Voor de tomatensaus
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper (medium heet)
100ml rode wijn
400g gepelde tomaten in blik
500g tomatenpulp (gepureerde verse, gepelde tomaten)
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
Scheutje olijfolie

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

2. Voor de lasagne
400g verse spinazie
18 lasagnevellen
400g ricotta
150g Parmezaanse kaas
1 mozzarella (of 280g mozzarella balletjes)
Een snufje Provençaalse kruiden
Grof zeezout
Peper
Een handjevol cherrytomaatjes gehalveerd
Een diepe, rechthoekige ovenschaal

VOORBEREIDING
1. Start met de tomatensaus. Pel en versnipper de uien. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op een laag vuur. Voeg de ui toe en bak tot hij glazig is. Pel de teentjes knoflook en plet ze met de platte kant van je mes. Voeg aan de pan toe. 
2. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en snijd hier heel, heel fijne reepjes van. Verwijder de zaadjes als je niet van pikant houdt (of laat ze erin als je van pittige lasagne houdt). Maar doe altijd handschoenen aan - of was je handen goed - als je met pepers bezig bent. Voeg aan de pan toe. 
3. Na vijf minuten voeg je de tijm en laurierblaadjes toe. Voeg de rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Na enkele minuten voeg je de tomatenpuree en stukjes toe. Laat 20 minuten inkoken en verwijder de laurier. Spoel de spinazie af.
4. Als je geen jonge bladspinazie gebruikt, verwijder je de steeltjes en de harde kernen van de bladeren. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de Parmezaanse kaas en meng in een kom samen met de ricotta tot een romige massa. Kruid royaal met zwarte peper. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en houd apart.
5. Nu is het tijd om de laagjes te maken. Begin met een laagje tomatensaus op de bodem van je schaal en daarna een laagje lasagnevellen. Laat ze niet overlappen, maar zorg dat de hele bodem bedekt is. Leg nu een laagje ricottamix over het geheel en dan weer een laagje tomatensaus en de spinazie.
7. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, een snuifje grof zeezout en wat peper. Blijf laagjes om en om toevoegen: pastavellen, ricottamix, tomatensaus, spinazie en kruiden.
8. Eindig met een laag tomatensaus. Bak de lasagne in de oven en haal hem er na 20 minuten uit voor de laatste stap: bedek de hele schaal met de stukjes mozzarella en de gehalveerde cherrytomaatjes.
9. Laat nog 30 à 40 minuten in de oven staan, de dikte van je lasagnevellen bepaalt de kooktijd. Als de pasta eenmaal zacht is, is je gerecht klaar.
10. Dien de lasagne op met gescheurde verse spinazieblaadjes voor een frisse presentatie én natuurlijk de nodige vitaminen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Nog meer ovenschotels!
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279