Lamsgehaktballetjes met yoghurtsaus

Lamsgehaktballetjes met yoghurtsaus

Een echte hit op tafel: deze smakelijke lamsgehaktballetjes met een frisse yoghurtsaus.


Als voorgerecht, tapastopper of om mee te nemen tijdens een picknick: deze krokante balletjes zijn koud én warm overheerlijk!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 800 g lamsgehakt
  • 1 ui, fijngesneden en kort gefruit in olie
  • een bosje koriander, fijngesneden
  • 1 handje geroosterde pijnboompitten
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • olijfolie
  • 2,5 dl volle Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • een bosje munt, fijngesneden
  • hennep- of sesamzaadjes

Zo maak je het:

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Meng het gehakt met de ui, de koriander en pijnboompitten.
  • Breng op smaak met peper, zout en komijnpoeder.
  • Rol het gehakt tot kleine balletjes en bak ze mooi bruin in olijfolie.
  • Laat ze afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de Griekse yoghurt met 4 eetlepels olijfolie, de knoflook, munt, peper en zout.
  • Maak de saus af met hennep- of sesamzaadjes en serveer bij de balletjes.

Toptip: Liever geen lamsgehakt? Varkens- of kipgehakt kan ook perfect! Of laat je inspireren door deze 3 verschillende gehaktballetjes door 3 generaties!

Nog meer snelle hapjes? Met deze simpele receptjes tover je ze zó op tafel!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!