Kerstversiering om op te eten

Kerstversiering om op te eten

Geen zin om die doos kerstversieringen weer van zolder te halen? Heb je liever iets originelers dan de standaard kerstkoekjes, chocola en ander snoepgoed uit de supermarkt? Sla twee vliegen in één klap met deze zelfgemaakte eetbare kerstversiering voor in de boom!


Ingrediënten (voor 6 personen)
900 ml cakemeel
2,5 ml zout
2 ml natriumbicarbonaat
5 ml room
250 ml basterdsuiker
125 ml koude boter
1 ei, losgeklopt
5 ml vanille-essence
30-60ml water

Voor het glazuur:
300 ml poedersuiker, gezeefd
1 eiwit, losgeklopt

verschillende kleurstoffen
eetbare decoraties
touw of lint

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo maak je het:
1. Doe alle droge ingrediënten samen in een beslagkom en meng de klontjes koude boter met je vingertoppen door het mengsel. Meng totdat een kruimelig mengsel is ontstaan.



2. Klop de eieren met de vanille-essence en de helft van het water samen. Giet dit mengsel bij de kruimelige botermix en meng tot een zacht deeg ontstaat. Voeg indien nodig meer water toe. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast opstijven.



3. Verwarm de oven voor op 200 ° C en vet een bakplaat in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ongeveer 3 mm. Met koekjesvormpjes kun je nu verschillende figuren uit het deeg steken. Maak bovenin elk koekje een klein gaatje met een stokje (waar straks een lintje door kan) en bak de koekjes zes minuten in de oven totdat ze gaar zijn. Zet opzij om af te laten koelen.



4. Mix de poedersuiker en het eiwit tot een glad glazuur ontstaat. Verdeel het glazuur over verschillende kommen en voeg per kom een beetje kleurstof toe. Versier de koekjes. Als het glazuur hard is geworden kun je een touwtje of lintje door elk koekje doen. Nu zijn ze klaar om in de boom te hangen!

Tip: Als de gaatjes na het bakken niet groot genoeg blijken om er een lintje door te halen, maak het gaatje dan iets groter als de koekjes net uit de oven komen en nog warm zijn. Eventueel kan je ze daarna nog een minuutje laten bakken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Interieuradvies van pro’s