Familierecepten: grootmoeders recepten doorgeven

Familierecepten: grootmoeders recepten doorgeven

Je familierecepten zijn tradities waar klein en groot aan gehecht zijn. Dit is hoe je ze van generatie tot generatie doorgeeft.


Schrijf een kookboek met jouw familierecepten

Heb jij nooit een grootmoeders kookboek willen hebben met alle culinaire tradities van je familie? Dat zullen je kinderen en kleinkinderen in de komende jaren ongetwijfeld ook wel willen hebben.

Daarom begin je vanaf vandaag met het verzamelen van al je familierecepten, waar je allerlei kleine anekdotes aan toevoegt:

  • Van wie heb je dit recept doorgekregen? Heb je het aangepast of er een persoonlijke toets aan gegeven?
  • Is er een verhaal rond dit familierecept? Staat het in verband met markante momenten in je familiegeschiedenis of met een speciale gebeurtenis?
  • Hoe serveer je dit gerecht? Met welke bijgerechten?
  • Gebruik je er een speciale schaal voor, of een specifiek servies?
  • Heb je tips of goede raad van je grootmoeder om de vaat te doen of voor het schoonmaken van de keuken wanneer iedereen klaar is met eten?

Je kookboek met familiegerechten kan een gebonden boek zijn of een schrift met de charme van jouw handschrift en tekeningen of schetsen voor meer uitleg. Een digitale versie is praktisch om hier en daar enkele dingen te wijzigen, sommige recepten uit te printen of in een handomdraai per mail naar iemand toe te sturen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een familiekookboek, een heel bijzonder cadeau

Een verjaardag, een feest of een geboorte: allemaal mooie gelegenheden om een familielid een persoonlijk cadeau te geven! Dit zijn enkele ideeën om je favoriete grootmoeders recepten door te sturen naar de mensen van wie je houdt:

  • Schrijf of print een paar van je beste familierecepten uit om ze cadeau te doen bij een housewarming. Maak je cadeau nog leuker door er uitgeknipte familiefoto's bij te stoppen en een persoonlijke boodschap.
  • Voeg bij je recept een passend cadeau. Bijvoorbeeld, als je het recept van een appeltaart geeft, voeg er dan een mooie taartschaal aan toe.
  • Geef je kookboek met familierecepten een persoonlijke noot in functie van de persoon aan wie je het cadeau doet: zet er alleen de favoriete gerechten van die persoon in. Zo'n kookboek kan een schitterend cadeau zijn voor je kind wanneer het voor het eerst verhuist naar een eigen woning.

Iedereen naar de keuken om grootmoeders recepten te bereiden!

De beste manier waarop je familierecepten doorgeeft (en tevens mooie herinneringen) is dat je ze samen gaat klaarmaken! Laat aan de kinderen zien hoe je hun favoriete gerechten klaarmaakt door ze bij de bereiding ervan te betrekken en, naarmate ze opgroeien, hun rol beetje bij beetje uit te breiden. En omdat een ongelukje snel gebeurd is, houd je altijd vochtige doekjes van Mr. Proper binnen handbereik!

En jij, hoe geef jij de familierecepten door aan je kinderen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

inkipinkie

inkipinkie

gemeld

Mijnkinderen zijn niet zo klein meer een woont al op zichzelf afgelopen kerst voor beiden een handgemaakt kookboek cadeau gedaan. Met recepten van mezelf maar ook van mijn moeder die is overleden Oma's tomatensoep. Meiden waren er erg blij mee

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279