Recept panzanella salade

Recept panzanella salade

Heb je zin in een heerlijke Italiaanse broodsalade? Dit is een makkelijk recept voor een heerlijk etentje met familie of vrienden.


Bij het naderen van de zomer kun je eindelijk eens koude gerechten klaarmaken, zoals dit heerlijke frambozensorbet of lekkere salades. Panzanella is de naam van een broodsalade die we in Nederland niet kennen. Toch is deze Italiaanse salade om je vingers van af te likken en het ideale bijgerecht bij een garnalenspies met limoen. Lees snel door voor het recept van de overheerlijke panzanella.

Ingrediënten panzanella salade

Dit recept voor een panzanella salade is voorzien voor 6 tot 8 personen. Voor deze salade op basis van typisch Italiaanse oud brood, de panzanella (of ‘pansanella’) moet je dus goed opletten wat voor brood je gebruikt. Kies eerder een boerenbrood, het liefst met zuurdesem en niet al te zout.

  • Porties: 6-8 personen
  • Bereidingstijd: 15-20 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • de korst van 1 boerenbrood, in grote stukken gesneden
  • 4 tomaten van gemiddelde grootte, in kwarten gesneden
  • 1 komkommer van gemiddelde grootte, ontpit en in grote blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, fijngehakt
  • 1/2 rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Recept panzanella

1. Warm de oven voor op 150 °C. Verdeel de stukken broodkorst voor je panzanella salade op een bakplaat en bak ze tot ze een stevige consistentie hebben (ongeveer 15 minuten).

2. Snijd een teentje knoflook doormidden en verwijder de pel. Wrijf de binnenkant van de slakom waarin je de panzanella salade wilt serveren met de knoflook in. Gooi deze teen knoflook weg. Meng de olijfolie en de azijn in de slakom. Het geeft niet als je vetvlekken op je kleren hebt gemaakt, want daar heb je een goed wasmiddel voor.

3. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het mengsel in je slakom en meng alles nog eens goed door om aan het eind op smaak te brengen met zout en peper.

Heb jij ook recepten voor heerlijk zomerse salades?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven