Gepocheerde eieren: tips en recepten

Gepocheerde eieren: tips en recepten

Ze smaken overheerlijk, zien er geweldig uit en zijn niet moeilijk te maken: gepocheerde eieren! Met deze tips en eenvoudige recepten heb je gegarandeerd succes.


Het perfect gepocheerde ei in 7 stappen:

  1. Breng water aan het koken in een steelpan.
  2. Voeg een scheutje azijn toe – dan lekt het eiwit niet uit het vormpje. Gebruik een lichte azijn zodat het ei niet verkleurt.
  3. Plaats wat huishoudfolie in een kopje, borstel lichtjes met olie en plaats er een vers ei in. Sluit de folie door de uiteinden samen te draaien zodat je een zakje krijgt.
  4. Zet het vuur lager – het water moet heel zachtjes koken.
  5. Plaats het ei in het zakje voorzichtig in het water en laat 4 minuten koken.
  6. Haal het zakje uit het water met een schuimspaan.
  7. Open het zakje en klaar!
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ontdek ook deze recepten met gepocheerde eitjes

  1. Gepocheerde eieren met rodewijnsaus
  2. Tomaat en asperge salade met gepocheerde eieren
  3. Gepocheerde eieren met kappertjes, ansjovis en tomaat in een vorm
  4. Gepocheerde eieren in tomatensaus
  5. Eggs Benedict

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

witteroos

witteroos

gemeld

kan de salmonella bacterie dan geen kwaad? Ik dacht dat je tegenwoordig een ei helemaal moest doorkoken?

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven