Buurten met de buren

Buurten met de buren

De zomer is de ideale tijd om je buren beter te leren kennen. En hoe kan dat beter door de hele buurt uit te nodigen om samen te barbecueën?


Beter een goede buur…

Goed contact met je buren is belangrijk. In buurten waarin men sociaal en vriendschappelijk met elkaar omgaat, voelt men zich veiliger. Bovendien draagt de sociale betrokkenheid bij aan het algehele geluksgevoel, en laten we vooral de gezelligheid niet vergeten! Steeds meer mensen doen minder moeite om hun buren te leren kennen. En dat is zonde, want hoe fijn zou het zijn als je weet dat je bij je buren terecht kunt voor hulp, het lenen van een kopje suiker of ‘gewoon’ een gezellig praatje?

Organiseer een buurt BBQ!

De ideale manier om je buren (beter) te leren kennen is door middel van het organiseren van een buurtbarbecue. Maar hoe doe je dat? Hieronder vind je een aantal handige tips:

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Prik een datum: overleg voor je een datum kiest met een aantal buren. Als je een grote buurt hebt, kan nooit iedereen op elke datum, maar probeer een dag te kiezen in het weekend; dan is de kans groot dat men wel kan. Tip: gebruik hiervoor de handige ‘datumprikker’ waarbij je iedereen kunt uitnodigen aan te geven wanneer ze wel en niet kunnen.
  • Kies een geschikte locatie: is er een speeltuintje in de buurt waar je een groot aantal tafels neer kunt zetten? Of heb je zelf een grote tuin. Kies een locatie waar mensen gemakkelijk terecht kunnen, maar zorg ervoor dat je niet de hele straat afsluit voor verkeer (of overleg dit eerst met je gemeente).

Vraag een aantal buren om hun barbecue uit te lenen voor die dag of huur een grote barbecue bij de plaatselijke slager.

  • Nodig iedereen uit: maak vrolijke uitnodigingen en verspreid die huis aan huis. Vraag of iedereen zich wil aanmelden voor de barbecue en of ze zelf iets mee willen nemen qua eten. Je kunt afspreken dat de organisatie zorgt voor vlees en drankjes (en kosten deel uiteraard) en dat iedere andere buur zorgt voor een lekker bijgerecht of toetje. Vergeet niet te vragen of ieder zijn/haar eigen stoel en eetgerei meeneemt.
  • Verdeel de taken: niet alles hoeft op jouw schouders te liggen. Iemand kan de inkopen doen, een ander voor de aankleding van de locatie zorgen. Denk ook aan parasols of partytenten, die in geval van felle zon of juist een spatje regen voor bescherming kan zorgen. Je krijgt vast van alle kanten hulp aangeboden als je de barbecue aan het inplannen bent!
  • Vermaak: zijn er veel kinderen in de buurt? Zorg dan voor een speciale kindertafel. Zorg voor voldoende vermaak voor de kids, want die blijven niet continue aan tafel zitten. Misschien is er iemand in de buurt die muziek maakt of iemand kent die voor de muziek kan zorgen?
  • Aankleding: versier de locatie van de barbecue met gezellige vlaggetjes in vrolijke kleuren. Je kunt kiezen voor balonnen, maar als het erg warm is kunnen deze kapot knappen. Tip: gebruik een aantal behangplaktafels als buffet. Bedek ze met vrolijke (papieren) tafelkleedjes en zet hierop al het drinken, bekertjes en eten.
  • Barbecue: vraag een aantal buurmannen of zij de barbecue(s) in de gaten willen houden. Zij kunnen elkaar afwisselen achter de barbecue en gelijk in de gaten houden dat er geen kinderen te dichtbij komen.

Heb jij nog goede tips voor de Lekker in het Leven lezers over het organiseren van een buurtbarbecue? Plaats ze hieronder.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

blondine

gemeld

Ik vind het leuk om met een hele groep samen gezellig te eten, en dan kan iedereen zijn of haar lievelings kostje mee nemen en je kan ook nog leuke recepten met elkaar uit proberen. Als je het zo doet dan heb je heel afwisselende gerechten en dat is erg spannend.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven